Volvo, 'Concept Recharge'ı tanıttı

Volvo, otomotiv dünyasında elektrikli araçlara en çok önem markalardan başında geliyor. İsveçli otomotiv devi, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir lansmanda, elektrikli otomobiller hususundaki gelecek planlarından söz ederken, bir de 'Concept Recharge' isimli yeni elektrikli konsept aracını tanıttı.

OTOMOTİV 05.07.2021, 00:22
Volvo, 'Concept Recharge'ı tanıttı

Söz konusu aracın sıfırdan geliştirilmiş bir elektrikli otomobil platformu üzerine düşünüldüğü kaydediliyor. Araçta bu nedenden dolayı da ne alt bölgede karmaşık mekanik parçalar ne de bir ön ızgara görülüyor. Volvo, bahse konu aracın, şirketin yeni tasarım anlayışını yansıtan bir konsept olmasından dolayı son derece önemli olduğunu da net bir şekilde ifade ediyor. 

Ferah iç hacim

Marka, bu aracı tasarlarken aracın bir hayli ferah olmasını istemiş. Bu nedenden dolayı aracın tekerlekleri köşelerine doğru uzaklaştırılmış ve aks uzaklığı da yüksek tutulmuş. Yani aracın iç mekanda bir hayli başarılı bir iç hacim sunduğunu net bir şekilde görülüyor. Ayrıca şaft tüneli gibi yükseltilerin olmaması, tamamen düz bir zeminin düşünülmesi de yine çok kullanışlı bir adım olarak nitelendirilebilir.

Sade tasarım anlayışı

Konsol bölümünde 15 inç boyutunda dikey bir multimedya ekranı görülüyor. Ekranın karşısında ise kol dayama bölmesi ve eşya koyma gözleri yer alıyor. Aracın iç mekanının da aynı dış tasarımı gibi sade bir tasarım ve açık renklerin tercih edildiği söylenebilir.

Asfalta inip inmeyeceği belirsiz

Volvo'nun yeni konsept aracı üretime alıp almayacağı net bir şekilde bilinmiyor ancak önemli bir model olmasına işaret edilmesi, ilerideki Volvo modellerine ışık tuttuğunu da kanıtlar nitelikte. Ayrıca aracın genel görünümünün Volvo SUV'lerinden çok, 'Cross Country' isim takısına sahip olan station wagon modellerine daha çok benzediği de görülüyor.













Yorumlar (0)