Volvo, 54 bin aracını geri çağıracak

Volvo'nun hava yastığındaki bir problem nedeniyle 54 bin aracını geri çağıracağı iddia edildi.

OTOMOTİV 08.11.2020, 17:29 09.11.2020, 14:22
Volvo, 54 bin aracını geri çağıracak

Volvo tarafından 54 bin otomobil hava yastığı probleminden ötürü geri çağrılmaya hazırlanıyor. Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi'nce paylaşılan bilgilerde şimdiye dek sorunun bir kişinin yaşamına mal olduğu ifade edildi.

Nem oranı metal parçaların direncini azaltıyor

Motor 1'in haberinde 2001-2003 model yılları arasında üretimi yapılan S80 ve S60 modellerinin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yüksek nem oranlı alanlarda sorun oluşturabileceği keşfedilmiş. Hava yastığının iç aksamını etkileyen nem oranının metal parçaların direncini azaltabileceği ve kaza sırasında patlayan hava yastığıyla beraber bu metal parçaların da paramparça olduğu kaydediliyor. Patlama esnasında ise bu parçalar birer şarapnel olarak kullanıcılara zarar verebildiği iddia ediliyor.

54 bin model bayilerde tamir edilecek

Sorunu kısa zamanda çözmek amacıyla kolları sıvayan marka, iddialara göre 54 bin kadar modelini bayilerde tamir edecek. Eğer istenilirse kullanıcıların bahsi geçen yeni parçalara da ücretsiz bir şekilde erişebileceği ifade ediliyor.

Volvo'dan resmi açıklama gelmedi

Volvo kanadından konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi fakat NHTSA ölümlü kazanın nedeninin yukarıda bahsi geçen hava yastığı olduğunu duyurdu. Bu hatanın dünya çapında yalnızca Kuzey Amerika'da da göründüğünü belirtmek gerekiyor.

Yorumlar (0)