"Volvo, 2030'da tamamen elektrikli olacak!"

İsveç otomobil markası Volvo'nun CEO'su olan Hakan Samuelsson, 2030 senesine kadar yalnızca sıfır emisyonlu otomobillerin üretimini gerçekleştireceklerini ifade etti. 

OTOMOTİV 04.12.2020, 12:55
"Volvo, 2030'da tamamen elektrikli olacak!"

Dünya genelinde elektrikli otomobillere yönelik merak artıyor. Birçok otomobil markası, ilerleyen süreçte odağını tümüyle elektrikli otomobillere yöneltecek. 

Söz konusu markalardan biri de İsveç merkezli Volvo. İsveç merkezli otomobil markası, elektrikli otomobil sektörüne giren ilk üreticilerden. 

Volvo'nun CEO'su olan Hakan Samuelsson, 2030 senesine kadar yalnızca sıfır emisyonlu otomobillerin üretimini gerçekleştireceklerini ifade etti. Samuelsson, bunu için otomobil markasının 3 hedefi yerine getirmesi gerektiğine dikkat çekti. 

İlk önce Volvo'nun elektrikli otomobil satışlarının, bütün satışların yüzde 20'sini oluşturması şart. 2020 senesinin sonuyla birlikte otomobil markası bu hedefine ulaşmış olacak. 

Volvo'nun elektrikli otomobil satışlarının, 2025 senesine kadar bütün satışların yüzde 50'sini oluşturması gerekiyor. Son hedefe göre, Volvo'nun yalnızca elektrikli otomobil satması gerekiyor. 

Samuelsson, hükümet tarafından verilecek kararlardan önce Volvo'nun sadece elektrikli otomobil satacak duruma gelmesi gerektiğini söyledi. 

Söz konusu kuralların Volvo'yu etkilememesi gerektiğine dikkat çeken Samuelsson, bunun için sağlam hamlelerde bulunacaklarını ifade etti. 

"Dizel ve benzinli motorların önemi kalmayacak"

Samuelsson, içten yanmalı motorlara son verildiğinde ilerleme kaydedilmek için net kurallara gereksinim duyulacağını söyledi. 

Dizel ve benzinli motorların ilerleyen dönemde herhangi bir öneminin kalmayacağını aktaran Samuelsson, bunun fark edilmesi durumunda yeni düzene uyum sağlayabilmek için hızlı hareket edilmesi gerekeceğini belirtti. 

Yorumlar (0)