Volkswagen, Tesla Model S'e rakip oluyor!

Audi markasını tümüyle elektrikli araç üreticisinin karşısına koymak isteyen Wolfsburg menşeli üretici, eş zamanlı olarak kendi modeli üzerinde de faaliyet sürdürecek.

OTOMOTİV 22.12.2020, 02:10
Volkswagen, Tesla Model S'e rakip oluyor!

Avrupa basınının Wolfsburg'un yerel kaynaklarından edindiği bilgilere göre, marka an itibarıyla ana üssünü tekrar düzenlemek adına kollarını sıvamış durumda. 

Güncellenecek olan tesis, hem söz konusu sedan modeline hem de diğer MEB platformunu kullanacak olan otomobillere ev sahipliği yapacak.

Geçtiğimiz kasım ayında Alman otomotiv devi Volkswagen'in 'ID. Vizzion' ismini verdiği konseptin üretim sürümünü tanıtacağı öne sürülmüştü. 



Passat'ı tahtından edebilir

Passat serisinin yerini alması beklenen söz konusu model, 700 kilometre gibi oldukça yeterli görünen bir menzil ile gelme potansiyeline sahip. 

Diğer yandan, Alman otomotiv devinin, Tesla Model S karşısına rakip olarak koymak istediği modelin, Phaeton'un devamı özelliğinde olabileceği belirtiliyor.

İddialar gerçekleşirse, model ancak Vizzion'ın çıkışının akabinde satışa sunulabilecek. 



Yılda 300 bin adet

Volkswagen yönetim kurulunda, önümüzdeki 5 yıla kadar, Wolfsburg'ta EV üretiminin başlamasını isteyen çok sayıda isim bulunuyor.

Volkswagen söz konusu modeli Çin ve Kuzey Amerika ile aynı anda üretmeyi hedefliyor. 

Söz konusu olan 3 bölgedeki üretim ile birlikte, markanın yıllık bazda 300 bin adet ID. Vizzion üretmesi bekleniyor.























Yorumlar (0)