Volkswagen'in Türkiye'de fabrika projesi rafa kalktı

Volkswagen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess, Türkiye'ye fabrika kurma projesinin rafa kalktığı bilgisini paylaşarak, Türkiye'de üretilecek olan SuperB ve Passat modellerinin de Bratislava fabrikasına kaydırılacağı bilgisini paylaştı.

OTOMOTİV 11.11.2020, 15:26 11.11.2020, 15:31
Volkswagen'in Türkiye'de fabrika projesi rafa kalktı

Manisa'da kurulması planlanan fabrikada Passat ve SuperB modellerinin üretiminin yapılması planlanıyordu. Şimdi ise Almanya'nın dev otomobil üreticisi Volkswagen Türkiye'ye fabrika açma fikrinden vazgeçmiş görünüyor. Projeyi rafa kaldıran Volkswagen, Bratislava fabrikasına yapacağı yatırımı ilerletecek. 

Türkiye'de üretilecek modeller Bratislava fabrikasına kaydırılacak

Skoda Super B ve Passat modellerinin üretimleri Bratislava fabrikasına kaydırılacak. Geçtiğimiz yaz aylarında Slovakya hükümeti ve Volkswagen arasında gerçekleşen görüşmelerde 500 milyon avroluk yatırım planlanmıştı. Bu bütçe 1 milyar avroya kadar çıkartılacak. Volkswagen Grubu'nun yönetim kurulu başkanı Herbert Diess tarafından belirlenmiş olan bu tutarla birlikte Automobilwoche dergisine vermiş olduğu röportajda da Slovakya fabrikasının VW GRubu'nun yaptığı üretimlerin büyük bir kısmına sahip olacağını ifade etti.

(Volkswagen Grup CEO'su Herbert Diess)

Ek tesise ihtiyaç duyulmuyor

Arabam.com'un haberine göre CEO, Diess yaptığı açıklamada, "SuperB ve Passat modellerimiz için Türkiye'de yeni fabrika kurma planı yapıyorduk fakat karardan vazgeçtik Bratislava'ya yapacak olduğumuz yatırımla birlikte üretimimizi oraya kaydıracağız." şeklinde konuştu. 

Bununla birlikte Herbert Diess, korona pandemisinden dolayı kapasite gereksinimlerini tekrar değerlendirdiklerini ve ek bir tesise ihtiyaç duymadıklarını kaydetti.

Yorumlar (0)