Volkswagen'in 1 Nisan şakası pahalıya patladı: ABD dava açtı

Volkswagen, 1 Nisan şakası niyetinde, ABD operasyonu için adını "Voltswagen" olarak değiştireceği yönündeki açıklama yapmıştı. Bunun bir şaka olduğunun öğrenilmesi üzerine ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Alman firmaya dava açtı.

OTOMOTİV 02.05.2021, 11:22 03.05.2021, 09:51 Hanife
Volkswagen'in 1 Nisan şakası pahalıya patladı: ABD dava açtı

Son zamanlarda bilindiği gibi trend olan elektrikli otomobillere birçok şirket dev yatırımlar yapıyor. Hatta bazı markalar, bu pazara yönelik logo değişikliği dahi yaptı.

Geçtiğimiz haftalarda Volkswagen ABD, yaptığı bir açıklamada, şirketin elektrikli teknolojilere yatırım planı kapsamında Mayıs 2021'den itibaren ABD operasyonu için adını "Voltswagen of America" olarak değiştireceğini duyurmuştu.

Hatta açıklamada, elektrikli otomobillerde açık mavi renkte bir "Voltswagen" ibaresinin bulunacağının altı çizilmişti.

O açıklama 1 Nisan şakası çıktı

Volkswagen, ilk başta bu belgelerin sızdırıldığı rolünü yaptı ancak daha sonra da verilen "Voltswagen" adının 1 Nisan şakası olduğu söyledi.



ABD soruşturma açtı

Alman şirketin "Voltswagen" şakası pahalıya patladı! ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), söz konusu şaka nedeniyle şirket hakkında soruşturma başlattı.

Alınan bilgilere göre şu anda SEC,  Volkswagen'in ABD kanadından gerekli belgeleri talep ediyor.

SEC'in soruşturma açmasının tek nedeni elbette basit bir "1 Nisan" şakası değil.



Volkswagen'in ABD operasyonu için artık  "voltswagen" adını kullanacağını duyurmasının hemen ardından, şirket hisseleri tam yüzde 12,5 artış göstermişti. Ve bu durum SEC'in oldukça dikkatini çekti.

Bu çerçevede yapılacak olan araştırma, birilerinin bu şakadan haksız kazanç sağlayıp sağlamadığını gösterecek.
 

Yorumlar (0)