Volkswagen duyurdu: O model artık üretilmeyecek

Volkswagen, yeni nesille beraber artık sedan Passat modelinin üretilmeyeceğinin ve satılmayacağını resmi bir şekilde duyurdu.

OTOMOTİV 27.03.2023, 10:11 27.03.2023, 17:58
Volkswagen duyurdu: O model artık üretilmeyecek

Alman otomobil üreticisi olan Volkswagen'in en popüler modellerinden bir tanesi olan Passat, ülkemizde de iyi bir satış rakamı yakaladı.

Tüm dünyada 30 milyon üniteden çok satan ve yaklaşık olarak 100 pazarda satışa çıkartılan sedan model, Golf sonrasında Alman markanın en fazla sattığı ürün olarak tarihe geçti.

Son dönemlerde elektrikli araçlara daha fazla yatırım yapan markalar, eski popüler modellerinden bir bir vazgeçiyor.

Pasat sedanın Avrupa'daki satış ve üretimini bu senenin başlarında durdurmaya ilişkin karar alan Volkswagen, resmi bir açıklama henüz yapmamıştı.

Volkswagen'den ilk paylaşım geldi

Şirketin patronu olan Thomas Schafer, yeni nesille beraber sedan Passat'ın artık üretilmeyeceğini ve satılmayacağını resmi bir şekilde duyurdu.

Bununla beraber CEO, yeni nesil Passat'ın station wagon versiyonunun teslimatlarının eylül ayında başlayacağını da ekledi.

Bu durum aracın tanıtımının yazın veya daha erken bir zamanda yapılacağı manasına geliyor.

Bununla beraber yeni nesil araç artık firmanın Emden, Almanya fabrikasında üretilmeyecek. Bunun yerine yeni nesil Passat, Slovakya fabrikasında banttan inecek.

Yorumlar (0)