Virüste ikinci dalga: Otomotivde Avrupa'ya fatura ağır olacak

Yeni yapılan bir araştırmada Avrupa'da alınan karantina uygulamalarının süresinin uzamasının kıtada 300 bin tane daha az otomobil satılmasına sebep olacağı kaydedildi.

OTOMOTİV 25.11.2020, 12:21
Virüste ikinci dalga: Otomotivde Avrupa'ya fatura ağır olacak

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı senenin ilk aylarında Avrupa otomobil pazarı ciddi bir zararla karşılaşmıştı.

Birçok üretici fabrikaları kapatıp satışlarını durdurma kararı alırken, ardından normalleşmeyle beraber tekrar hareketlenmeler başlamıştı.

Son haftalarda ise Avrupa'da yaşanan ikinci virüs dalgası, otomobil pazarını tekrar ilk günkü haline getirecek.

Avrupa'daki en büyük pazarlardan İngiltere ve Fransa'da karantina uygulamaları öncelikle olmak üzere, pandemiye karşı tüm kıta genelinde alınan önlemler akıllardaki endişeleri daha da genişletti.

Binlerce kayıp meydana gelebilir

LMC Automotive'in yapmış olduğu araştırmada, salgında ikinci dalganın Avrupa otomobil pazarı için 300 bin adet dah az otomobilin satışına neden olacağı ifade ediliyor.

Yüzde 22'lik bir darama

LMC'nin sene sonundaki pazar beklentileri de virüsten dolayı tekrar yapıldı. Açıklamada Avrupa'daki otomobil pazarının 2020 senesini geçtiğimiz seneye göre yüzde 22 oranıyla bir daralmaya sebep olacak şekilde kapatacağı tahminine yer verildi.

Yorumlar (0)