Varank'tan Tesla açıklaması: Gelmek istiyorlar

Silikon Vadisi ziyaretinde elektrikli otomobil devi Tesla'nın yöneticileriyle görüşen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, gazetecilere konuştu. Tesla'nın Türkiye pazarına girmek istediğini kaydeden Varank, "Daha önce geleceklerdi ancak çeşitli sebeplerle süreç uzadı. Biz de teklifimizi sunduk." dedi.

OTOMOTİV 11.01.2023, 15:06 12.01.2023, 09:08 Hakan Öksüz
Varank'tan Tesla açıklaması: Gelmek istiyorlar

Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023'e katılmak için ABD'ye giden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün Kaliforniya'daki Tesla tesislerini gezdi. Milyarder girişimci Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi şirketin Fremont Fabrikası'nı gezen Bakan Varank, Tesla yöneticileriyle de bir araya geldi.

Silikon Vadisi ziyaretinin ardından yaptığı görüşmelere ilişkin detaylardan bahseden Varank, Tesla ile ilgili bir müjde verdi. Yaptığı ziyaretle ilgili basın mensuplarına konuşan Bakan Varank, elektrikli otomotiv devi Tesla'nın Türkiye pazarına girme hedefinden bahsetti.

"Tesla, Türkiye pazarına girmek istiyor"

Tesla'nın, otomotiv endüstrisinin geleceğindeki yerini şimdiden sağlamlaştırdığını kaydeden Bakan Varank, "Küresel çaptaki etkisini büyütmeye çalışıyor. Çin pazarındaki en büyük otomotiv firmalarından biri. Almanya gibi otomotiv devi bir ülkede de fabrika açtı. Avrupa'daki etkisini artırmaya çalışıyor. Bana söylediklerine göre Türkiye pazarına da girmek istiyorlar." şeklinde konuştu.

"Teklifimizi sunduk"

Tesla'nın Türkiye pazarına girmesi hakkında görüşmelerin yapıldığını hatırlatan Varank, "Şarj istasyonlarıyla birlikte Türkiye pazarında yer almak istiyorlar. Daha önce Türkiye pazarına gireceklerdi ama kendi iç değerlendirmeleri nedeniyle süreç uzadı. Tesla gibi bir şirketin Türkiye'ye yatırım yapmasını önemsiyoruz. Ülkemizin Ar-Ge konusunda ciddi bir teşvik sistemi mevcut. Teknoloji ve üretim yatırımları, Türkiye için kritik öneme sahip. Buna ilişkin teklifimizi ilettik." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)