Uzmanından önemli uyarı: Yaz mevsiminde kış lastiği kullanmayın 

Araç bakım ustaları, yaz mevsiminde kış lastiklerinin kullanılmaması konusunda sürücülere önemli uyarıda bulundu. 

OTOMOTİV 30.07.2021, 13:15 31.07.2021, 09:27
Uzmanından önemli uyarı: Yaz mevsiminde kış lastiği kullanmayın 

Araç bakım ustaları, yaz mevsiminde kış lastiklerini kullanmaya devam eden kişiler için uyarılarda bulundu. Usta Ümit Sel, “Kış mevsimini yaz lastiğiyle geçirdiyseniz ya da kış lastiğiyle kışı atlatıp hala kullanıyorsanız lastiklerin bakımının yapılması gerekiyor.” şeklinde konuştu. 



“Lastik havalarının kontrol edilmesi gerekiyor” 

Ümit Sel: “Kışın lastiklerde kesik ve yara meydana gelebiliyor. Bu yüzden özellikle lastiklerin havaları kontrol edilmeli. Periyodik bakımları geldiğinde mutlaka yaptırılmalı ya da lastikler yenilenmeli. Cam suları, yazlık cam suları ile değiştirilmeli. Ayrıca aracın sileceklerinin de kontrol edilmesi gerekir.” 



Yaz mevsiminde aracın komple bakımı yaptırılmalı 

Sel: “Zorlu kış şartlarından geçen araçların, araç parçalarının ve lastiklerin mutlaka kontrol edilmeleri gerekir. Balans ayarı, rot ayaları, lastik diş derinlikleri kontrol edilmelidir. Sürücüler, 3 milimin altında derinlik ile yola çıkmamalıdır. Çünkü 3’ün altında olan lastikler yolu tutmazlar. Ayrıca sürücüler yola çıkmadan önce kriko, yangın söndürücü, yedek lastik, çeki halatı gibi malzemeleri de mutlaka yanına almalıdır.” 

Yorumlar (0)