Ünlü otomobil üreticisi, tamamen elektrikliye dönüşüyor

Opel, 2024 yılından itibaren başlamak üzere her Opel modelinin bir elektrikli versiyonunun olacağını açıkladı.

OTOMOTİV 07.02.2022, 09:33 07.02.2022, 17:22
Ünlü otomobil üreticisi, tamamen elektrikliye dönüşüyor

2028 yılından sonra Opel, Avrupa’da yalnızca elektrikli otomobillerle kullanıcıların karşısına çıkacak. Gelecek aylarda satışa çıkarılacak olan Opel Astra’nın yeni nesli, markanın elektrikliye geçiş adımının temel taşı olacak.

2028’den sonra tamamen elektrikli döneme geçiş

Eylül 2021’deki tanıtımdan sonra ilkbaharda yeni Astra, müşterilerle buluşacak ve satışa çıkarıldığı ilk andan sonra şarj edilebilir hibrit versiyonu mevcut olacak. 2023’te ise tamamıyla elektrikli Astra-e ürün gamını gerçekleştirecek.

Alman üretici firmanın sıfır emisyonlu ürün gamı, minik Opel Rocks-e’den daha büyük hacimli ticari Opel Movano-e’ye uzanıyor. Opel Zafira-e Life ve Opel Combo-e Life, bulundukları segmentlerde en başarılı elektrikli araç modelleri olarak ön plana çıkıyor.

Görüşlerini paylaşan Opel Üst Yöneticisi (CEO) Uwe Hochgeschurtz, elektrikli araçlara bir alternatifin olmadığını söyleyerek, gelecekte Opel’in, çevre dostu güncellemeleriyle dikkatleri daha da çok üzerinde toplayacağını dile getirdi.

“Opel’in bütün modellerinin elektriklisi olacak”

Hochgeschurtz, “Oldukça hızlı bir değişim süresi içindeyiz ve 2024’ten itibaren her Opel modelinin istisnasız elektrikli bir versiyonunu çıkaracak olmamız da bu değişimin önemli göstergelerindendir. İlave olarak, Insignia ve Crossland modellerinin yeni versiyonları da yakın süreçte elektrikli olacak. Sözümüz net: 2028’den sonra Avrupa’da yalnızca elektrikli modellerimizi piyasaya çıkaracağız.’’ açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)