Türkiye’de üretilecek: Ford E-Transit Custom tanıtıldı

Ford Otosan’ın geçtiğimiz sene 2 milyar euro olarak duyurduğu yatırımın ilk imalatı olan E-Transitten sonra ikinci elektrikli modeli E-Transit Custom dan da fotoğraflar yayınlandı. 2023 ortalarında seri bir şekilde üretime başlayacak olan versiyonun 380 km’ye kadar ulaşacağı ve Avrupa ticaret merkezine hareketlilik katacağı düşünülüyor.

OTOMOTİV 10.05.2022, 17:47 11.05.2022, 09:23
Türkiye’de üretilecek: Ford E-Transit Custom tanıtıldı

Ford'un Avrupa'da bulunan en büyük ticari araç imalatını yaptığı Kocaeli fabrikasının işleyiş kapasitesi daha da genişliyor. Nisan ayında gerçekleştirilen Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları'nda sıradan çıkarılma töreni yapılan E-Transit'ten sonra, heyecanla beklenen tamimiyle elektrikle çalışan ikinci yeni ticari versiyonu E-Transit Custom’da gün yüzüne çıkarıldı.

Ford Otosan'ın geçtiğimiz sene açıkladığı 2 milyar euroluk yatırım çerçevesinde seri imalata 2023 yılının 2. kısmında Ford’un Kocaeli’nde bulunan fabrikasında başlanacağı belirlendi. İkinci versiyon olan E-Transit Custom, ilk önce Avrupa yollarında görülecek.

Hızlı şarj özelliği olacak

Duyurulan yeni versiyonda, aracın 380 kilometreye kadar çıkacağı ve DC hızlı şarj özelliğinin ön olana çıkarılacağı açıklandı.

E-Transit’in duyurulmasından sonra Ford Pro tarafından 2024 senesine kadar piyasaya sunulacak olan tamamıyla elektrikli kullanım sağlanacak dört ticari aracın ilki olacak E-Transit Custom, Avrupa üzerinde bir tonluk ticari araç klasmanında bir kaynak noktası olacak ve tüm firmaların bu sayede elektrikli araçları kullanmasının kolaylaştıracağını düşünülüyor.

Dört yeni ticari araç daha geliyor

Ford'un yılın ilk zamanlarında belirttiği gibi 2024 tarihinden itibaren, iki ton olmak üzere ticari E-Transit haricinde dört adet yeni elektrikli ticari aracın daha Transit familyasına katılacağı açıklandı.

Tourneo Courier ve Tourneo Custom, Transit Courier ve Transit Custom ile versiyonların elektrikli modelleri de bu alanda kendilerine yer buluyor.

Avrupa'da bulunan müşterilere tanıtılan en geniş kapsamlı 'Yeni Nesil Transit Custom' familyasının bir parçası olacak olan elektrikli E-Transit Custom'ın imalatı 2023 senesinin ikinci kısmında kendisini gösterecek. Ürün ile ilgili detaylı olarak bilgilendirme bu sene eylül ayında bildirilecek.

Ana pazarı Avrupa olacak

Kocaeli’de bulunan Ford fabrikalarında imal edilecek yeni Ford E-Transit Custom sunuldu. Asıl satışının yapılacağı Avrupa’da, menzili 380 km’ye kadar ulaşan yüzde 100 elektrikli aracın seri üretimi önümüzde ki senenin ortalarında başlatılacak.

Ford Otosan, 2023 senesinin ilk yarısından sonrasında 'Yeni Nesil Transit Custom' familyasına şarj edilebilir ve dizel olacak şekillerde, hibrit elektrikli PHEV (Plug-In Hybrid) modelleriyle beraber 2023’ün ikinci kısmından sonra ise tam elektrikli modelini imal etmeye başlayacağını duyurmuştu.

VW ile Ford’un dünya çapında gerçekleştirdiği iş birliğinin devamında VW'nin ticari versiyonu olan Transporter’da Kocaeli’nde, Transit ile aynı fabrikada üretilecek.

Yorumlar (0)