Türkiye'nin Otomobili'ni ilk kimler kullanacak? Bakan Varank açıkladı

Türkiye'nin Otomobili'nin 2022 sonlarına doğru üretim bandından inmesi bekleniyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank otomobili ilk kullanacak olanların büyükelçiler olacağı bilgisini paylaştı.

OTOMOTİV 04.01.2021, 16:19
Türkiye'nin Otomobili'ni ilk kimler kullanacak? Bakan Varank açıkladı

TOGG tarafından üretilmiş olan yerli otomobilin, sahip olmuş olduğu üst düzey özelliklerle şimdiden üretim bandından ineceği gün heyecanla bekleniyor.

Yüzde 100 elektrikle çalışan otomobil güçlü özellikleriyle ön plana çıkıyor. Bir otomobilden çok daha fazlasını sunan akıllı teknolojilerle donatılmış olan yerli otomobilin, Bursa Gemlik'e kurulacak olan fabrikada üretimi olacak ve burada üretim bandından inip yollara çıkacak.

Bakan Mustafa Varank, TOGG'a ilişkin en fazla merak edilen sorulardan birini cevapladı. Türkiye Türkiye'nin Otomobili'nin banttan ineceği günü büyük bir merakla beklerken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da TOGG'u ilk defa kullanacak olan kişileri paylaştı.

İlk araçlar büyükelçilere verilecek

Mustafa Varank, Türkiye'nin Otomobili'nin 2022 senesinin sonunda üretim bandından ineceğini daha önceden belirttiklerini anımsatarak, açıklanmış olan takvim için herhangi bir değişikliğin olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Büyükelçilerimiz büyük bir gururla görev yaptıkları ülkelerde araçlara binip caddelerde bizim otomobilimizi gezdirsinler ve bütün dünyaya göstersinler, böyle bir hayalim bulunuyor. Bunu başarırsak çok hoş olacağını düşünüyorum.

"Yerli otomobile eleştiriler geliyor"

Araç konusu herkesi ilgilendirdiği için bir sahiplenme oluyor. Eleştiriler de geliyor, 'Dünya çapındaki firmalarla çalışıyorsunuz. Parçaların bir kısmını yurt dışından tedarik ediyorsunuz. Nasıl bir yerli otomobil bu?' diye. Ben de onun örneklerini paylaşıyorum. Şu anda büyük tedarik zincirlerine bakıldığı zaman hangi aracın yüzde yüz bir şekilde ülkenin kendi topraklarının içinde üretildiğini görüyoruz?

Rekabetçi olmanız için insanların daha fazla satın almasını ikna edebilecek bir politikayı takip ediyorsunuz. Biz, fikri mülkiyet hakları bizim olan ve tamamı ülkemize ait, mühendisliğini bizim yaptığımız bir otomobili söylüyoruz.

"Türkiye çok önemli bir üretici"

Tedarikçiler arasında tabi ki başka insanlar da bulunabilir. Dünya otomotiv endüstrisinin hızı o kadar fazla ki artık biz buna otomobil demiyoruz. Bu bir akıllı ortak ürün. Türkiye çok önemli bir otomotiv üreticisi konumunda. 33 milyar dolarlık yedek parça, otomotiv ve mühendislik ihracatı gerçekleştiriyor.

Eğer yalnızca tedarikçiyseniz, genel merkezlere bağlı bir dönüşüm yapabilirsiniz. Biz TOGG ile bu elkinin kabiliyetlerini kendimiz tetikleyeceğiz, geliştirip Türkiye'de mobilite bir ekosistem kuracağız.

Bu konuda herhangi bir sıkıntı yok. Umarım 2022 sonlarına doğru araçlarımızın üretim süreci sona erdiğinde ülkemizin gurur duyduğu aracı hep beraber göreceğiz."

Yorumlar (0)