Türkiye'nin otomobili için geri sayım başladı

Fatih Kacır, "Togg'u asfaltta görebilmek için son 12 ayın içerisindeyiz." dedi.

OTOMOTİV 24.02.2022, 22:14 26.02.2022, 09:26
Türkiye'nin otomobili için geri sayım başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır, basın mensuplarına verdiği demeçte, "Togg için geri sayım başladı. Artık son 12 ay içerisindeyiz. Çok heyecanlıyız." şeklinde konuştu.

"Togg doğuştan elektrikli"

Yeşil kalkınmanın da odağında olan Togg'un, karbondioksit emisyonunu sıfırlama hususunda da çok önemli bir adım olduğunun altını çizen Kacır, şu ifadelere yer verdi:

"Elektrikli araçlar tüm dünyada yaygınlaşıyor. 10 sene sonra satışa sunulan araçların minimum yüzde 50'si elektrikli araçlardan meydana gelecek. Togg da halihazırda doğuştan elektrikli." dedi.

Yerli şarj altyapısı oluşturma faaliyetleri

Yerli şarj altyapısını oluşturma hususunda da birçok kamu kurumuyla ortaklaşa çalıştıklarını aktaran Kacır, "Çok yakın bir tarihte bakanlık olarak ülkemizde kurulacak hızlı şarj altyapısına dair bir destek programını da hazırlayacağız. Amacımız ise bir sene içinde ülkemizin dört bir köşesini, yani 81 kentimizin tamamını hızlı şarj altyapısıyla örmek. Buna ilişkin tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Allah'ın izniyle hızla bunu da uygulamaya geçirmiş olacağız ve ülkemiz, yerli ve milli markasıyla dünyaya kuvvetli bir mesaj daha vermiş olacak." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)