Türkiye'nin en pahalı Tofaş'ı! 1991 model araç, rekor fiyata satıldı

Kırıkkale’de, ​​Türkiye'nin en pahalı Tofaş marka otomobili satıldı. Fabrikadan yeni çıkan ve orijinalliğini koruyan 1991 model otomobil, 250 bin TL satış bedeliyle birlikte yeni sahibini buldu.  

OTOMOTİV 20.05.2022, 12:23 20.05.2022, 15:32
Türkiye'nin en pahalı Tofaş'ı! 1991 model araç, rekor fiyata satıldı

Türkiye'nin en fazla tercih edilen araçlarından olan Tofaş'ın Doğan L modeli rekor fiyata satıldı. 

Tofaş, 250 bin liradan alıcı buldu

İç tasarımı, dış görünümü ve motoruyla fabrikadan yeni çıkan otomobil, 250 bin liraya satıldı. Bir dönem araç piyasasına damgasını vurmuş ve bugünlerde ise nadir rastlanan 7 bin 779 km 1991 model araç, 24 senedir trafiğe çıkmıyor. Lastiklerinin yere temas etmemesi amacıyla sehpa üstünde tutuldu. 

Ankara’da galericilik ile uğraşan Sedat Oymak, 250 bin TL’den aldığı aracı koleksiyonunda sergileyeceğini ifade etti. 


“Ülkedeki tek sıfır otomobil olduğu için o tutarı verdik” 

Eski otomobil meraklısı olduğunu söyleyen Oymak, “Aynı otomobillerin Murat 124 ve Murat 131 serisi de bizde var. Onların dışında bunları da alalım dedik. Fatih kardeşimiz de sağ olsun bizi kırmadı. Bir otomobili daha koleksiyonumuza ilave ettik. Eskiden beri biz, bu otomobillerin sevdalısıyız. Bu aracın sıfır olması bizi cezbetti. Bu arabayı fiyat olarak 250 bin TL’ye aldık. Araba fiyatlarının yükselmesi sebebiyle gönül istiyor ki biraz daha ucuz almak fakat benzeri veya emsali olmadığı için ülkemizdeki tek sıfır araç olduğu için o kadar para verdik” açıklamasını yaptı. 

“Dostane bir ticaret oldu” 

Aracı satan Fatih Yunus Güzel de konuyla ilgili “Dostumuzu kıramadık. Bizim gibi oda aracın değerinin farkında olan bir insan. Bir anda otururken ‘Arabamı alacağım’ dedi. Kıramadık biz de hayrını görsün. 250 bin TL’ye verdik, dostane bir ticaret oldu. Değeri biçilecek bir otomobil değil fakat değerini bilen birine gittiği için para ikinci planda kaldı. Dostane bir şekilde 250 bin TL’ye sattık. Sedat Oymak ağabeyimize verdik. Otomobil koleksiyonuna bu aracı da kattı. Onda da çok değerli ve güzel arabalar var” açıklamasını yaptı.

“Fabrikadan çıktığı gibi”

Doğan-L otomobilinin 7 bin 779 km olduğunu söyleyen Güzel, “Boya, hata, ezik veya çizik yok. Fabrikadan çıktığı gibi bir otomobil, bir buçuk yıldır bendeydi. İçeride yatıyordu, sıfır otomobile neyse o. Bir yerinde deformasyon, kusur ya da hata yok. Otomobile a’dan z’ye kefilim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)