Tüm dünyada üretilen Mercedes kamyonlar Aksaray'da test ediliyor

Mercedes-Benz, Türk Aksaray AR-GE Merkezi'ndeki yeni şaft test alanında bütün dünyada üretilen Mercedes kamyonların şaftlarının dayanım ve ömür testleri yapılıyor.

OTOMOTİV 20.08.2020, 20:07
Tüm dünyada üretilen Mercedes kamyonlar Aksaray'da test ediliyor

Bilindiği gibi üzerinde Mercedes logosu taşıyan bütün kamyonların tek yol testi onayı Aksaray AR-GE Merkezi'nde yapılıyor.

2020 senesinde Küresel Test Yetkinlik Merkezi, 2,5 milyon dolarlık bir yatırım yaparak Aksaray AR-GE Merkezi'ne kuruldu.

Bu yatırımla birlikte dünyada bulunan bütün Mercedes-Benz fabrikalarında üretilen kamyonlara takılacak olan şaftların dayanım ve ömür testleri bütünüyle Türkiye'de gerçekleştirilmeye başlandı.

Araçlar iki farklı testten geçiyor

Yapılan açıklamada, 9 ay gibi bir sürede inşa edilen ve 360 metrekare üzerine kurulumu yapılan Şaft Test Alanı'nda iki farklı yüksek kapasiteli test standı bulunuyor.

Nem, çamur ve diğer çevresel koşulların da rahatlıkla oluşturulabildiği ömür testi standında 4 farklı şaft aynı anda test ediliyor ve ağır koşullar altında araçların dayanıklılıkları ölçülüyor.

Araç testleri sonucunda elde edilen gerçek yol verileri kullanılıp, şaftların değişken, hız, tork ve açı performansları ölçülüyor.

Aksaray Ar-Ge Merkezi'ndeki ömür test standının gerçek yol şartlarıyla yapılan testlerin olduğu tek merkez özelliği taşıdığı da kaydedildi.

Yorumlar (0)