Toyota’dan Türkiye’de üretim müjdesi: Avrupa’da bir ilk olacak

Toyota'nın şarj edilebilir hibrit aracı olarak piyasaya sürülecek yeni C-HR, dünya üzerinde ilk defa Türkiye'de üretimde olacak.

OTOMOTİV 30.01.2023, 13:07 30.01.2023, 13:12
Toyota’dan Türkiye’de üretim müjdesi: Avrupa’da bir ilk olacak

Toyota yeni hibrit modeli C-HR’yi üretim bandına alıyor. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından yapılan açıklamaya göre, şarj edilebilir C-HR'yi dünya üzerinde ilk defa Türkiye'de bulunan fabrikada üretilecek. Firmanın Avrupa'da bulunan fabrikaları içerisinde şarj edilebilir araç üretimi sağlayan ilk fabrikası Türkiye’de olacak.

İlke imza atılıyor

Sakarya'da bulunan fabrika bir ilke daha imza atacak ve Toyota’nın Avrupa bölgesinde bulunan ilk batarya imalat hattını da ilçede açacak.

Yeni C-HR modelinin, Toyota'nın Avrupa'da 2025 senesine kadar 1,5 milyon otomobil satış planına önemli bir destek sağlaması planlanıyor. Bu şekilde TMMT markanın batı elektrifikasyon dönüşümünde de önemli bir rol sergileyecek.

Büyük bir destek sağlayacak

Yeni Toyota C-HR, firmanın karbon nötr sözünü ortaya koyarken yoğun rekabetin görüldüğü ve Avrupa'nın pazar açısından gelişmiş olan C-SUV segmentine birçok elektrifikasyon alternatiflerine sunacak. Hibrit versiyonuna ek şekilde yerli üretim batarya imal olacak şarj edilebilir hibrit C-HR, araç firmasının 2030 senesinde yüzde 100 elektrikli modeller planına büyük bir destek sağlayacak.

Yeni Toyota C-HR, C-SUV modelinde Toyota'nın yeni dizayn modelini de çarpıcı bir şekilde ortaya çıkaracak. Bu proje ile beraber Toyota Yeni Global Platform (TNGA2) üstünde şarj edilebilir hibrit ve 5. Nesil hibrit teknolojisini bulunduracak C-HR, dünya üzerinde ilk defa Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'de imal edilecek.

Yorumlar (0)