Toyota’dan dev adım: ABD’de batarya tesisi kuruyor

Toyota Motor lityum-İyon bataryalarının tedarik zincirinin daha da genişletmek için yeni bir adım daha atarak Amerika sınırları içerisinde otomobil batarya tesisi kuracağı bilgisini paylaştı.

OTOMOTİV 19.10.2021, 10:27
Toyota’dan dev adım: ABD’de batarya tesisi kuruyor

 Japon üretici aldığı yeni bir kararı tüm dünya kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamada Toyota Tsusho ve Toyota Motor North America firmalarının, Amerika’da batarya tesisi kurulmasına yönelik iş birliği yapacağı belirtildi.

Tesisin 2025’te hizmete girmesi planlanıyor. 2031 yılına kadar da yaklaşık olarak 1,29 milyar dolarlık yatırıma erişmesi planlanıyor. Tesiste lityum-iyon bataryalarının tedarik zincirinde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması ve erişim kolay olması hedefleniyor.  

 Elektrikli araç satışı her geçen gün artıyor

Kyodo ajansının bildirdiğine göre; Toyota Motor North America CEO’su Ogawa Tetsuo yaptıkları bu yatırım ile elektrikli araçların Amerikalı tüketiciler için çok daha uygun fiyatlı olmasını sağlayacağı ifade edildi. Ayrıca karbon emisyonuna da çok faydalar sağlayacak bu yatırıma yönelik Amerika’da istihdamı artıracağına dikkat çekti. Japon firmasının Amerika’da satışını yaptıkları araçların dörtte birinin artık elektrikli araçlardan oluştuğu açıklandı. Firmanın yaptığı tahminlere göre 2030 yılına kadar bu oranın yüzde 70’e çıkması bekleniyor.

Yorumlar (0)