Toyota’da üretim duruyor… 6 gün sürebilir

Çin’in Şanghay kentinde, artan vaka sayıları sebebiyle sert tedbirler uygulanmaya devam ediyor. Şanghay’daki genel karantina sonrası kentten parça alımında kesintiler yaşayan Toyota, 14 üretim bandında çalışmaları durdurma kararı kaldı.

OTOMOTİV 11.05.2022, 15:32 12.05.2022, 12:37
Toyota’da üretim duruyor… 6 gün sürebilir

Şanghay’da artan vaka sayıları ve Çin hükümetinin kente yönelik uyguladığı sert tedbirler, dünya genelindeki parça tedarikini de sekteye uğrattı. Şanghay’daki genel karantina sebebiyle, üretimde kullanılan Çin parçalarına erişemeyen Toyota, toplam 14 üretim bandında çalışmaların durdurulacağını açıkladı. Yapılan açıklamada bu kararın 6 gün boyunca sürebileceği belirtildi. 

Üretim, pazartesi gününden itibaren duracak

Toyota tarafından alınan bu karar pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başlayacak. Japonya’da faaliyet gösteren toplam 8 Toyota tesisi, 6 gün boyunca çalışmayacak. Dünyaca ünlü otomobil markası tarafından alınan bu karar sebebiyle, Toyota’nın mayıs ayındaki üretim rakamı 130 bin azalarak 700 bin seviyelerine gerileyecek. Toyota’nın yanı sıra Mazda, Honda ve Mitsubishi’nin de kısa süre içerisinde benzer hamlede bulunması bekleniyor.  

Yorumlar (0)