Toyota'nın yeni elektrikli SUV modeli için geri sayım

Toyota, 19 Nisan'da başlayacak olan 2021 Şangay Otomobil Fuarı'nda tamamıyla elektrikli yeni SUV modelinin ön gösterimini yapacak.

OTOMOTİV 16.03.2021, 00:32 16.03.2021, 17:09
Toyota'nın yeni elektrikli SUV modeli için geri sayım

Toyota tarafından yapılan açıklamaya göre, ilk olarak geçtiğimiz aylarda Avrupa'da düzenlenen Kenshiki Forumu'nda iletişimi gerçekleştirilen elektrikli SUV, Japon otomotiv devinin çok yönlü ve farklı ürün tiplerine kolaylıkla adapte edilebilen yeni e-TNGA platformu üzerine kuralacak.

e-TNGA mimarisi devam ediyor

Markanın e-TNGA mimarisinde temel unsurlar sabit tutulurken, diğer unsurlar ise gereksinime göre değiştirilebiliyor. Söz konusu yaklaşım sayesinde araç genişliği, uzunluğu, aks aralığı ve yüksekliği ayarlanabiliyor.

9 gün sürecek

e-TNGA araç kullanım profillerine ve tipine göre arkadan itişli, önden çekişli, dört çeker sürüşlü şeklinde değiştirilebiliyor. Eş zamanlı olarak farklı batarya ebatları ve elektrik motoru kapasiteleri de bahse konu platforma entegre edilebiliyor.

Yeni elektrikli SUV otomobilin sergileneceği 2021 Şangay Otomobil Fuarı, 19-20 Nisan'daki basın günleri ile başlayacak ve 28 Nisan gününe kadar sürecek.

Yorumlar (0)