Toyota artan talebe yetişmek için fabrika satın aldı

PSA Grup ve Toyota arasında 2002 senesinde başlayan iş birliği neticesinde ortak üretim yapılan Çekya’da bulunan fabrikanın bütün hisseleri, Toyota tarafından satın alındı. Burada Toyota 2021’in ikinci yarısında Toyota Yaris üretimi başta olmak üzere hibrit teknolojileri üzerine çalışmalar yapacak.

OTOMOTİV 10.01.2021, 10:28
Toyota artan talebe yetişmek için fabrika satın aldı

PSA Grup ve Toyota arasında 2002 senesinde başlayan iş birliği neticesinde Çekya’da bulunan TPCA fabrikası yaşama geçirilmişti. Fakat Japon firma tarafından fabrikanın bütün hisseleri için satın alım gerçekleştirildi.

Toyota tarafından yapılmış olan açıklamada, satın almayla beraber Çekya’da yer alan Kolin üretim tesisinin, Toyota Motor Avrupa’nın bir parçası haline geldiği kaydedildi.

Toyota bununla birlikte üretim tesisi için 4 milyar kronun üzerinde yatırım gerçekleştirip modernleşme ve genişletme çalışmaları yaptı.

Yaris ve hibrit modeller odakta olacak

Yapılan yatırımla Toyota, artan talebe yanıt vermek için hibrit teknolojisi de dahil olacak şekilde Toyota Yaris’in üretimini 2021 senesinin ikinci yarısında bu fabrikada da başlayacak.

Açılış töreniyle ‘Toyota Motor Manufacturing Czech Republic adını alan tesis için yapılan kurumsal kimlik çalışmaları için de sona gelindi.

2021 senesinden itibaren TMMCZ ismiyle bilinecek olan fabrikada, 2005 yılından bu zamana dek Pegueout 108, Toyota Aygo ve Citroen C1 olmak üzere en üst modellerin üretimi yapılıyor. Gerçekleştirilen duyuruda Toyota tarafından bu üretimlerin devam edeceği kaydedildi.

Fabrika 3 bin 500 çalışanıyla bölgenin en fazla istihdamını sağlarken, aynı zamanda Kolin bölgesinin sosyal sorumluluk projelerine de destek verip son 15 senede geniş çaplı katkılar yapmasıyla hatırlanıyor.

Yorumlar (0)