TOGG tesisi inşaası için imzalar atıldı

TOGG'un Gemlik'te inşa edilecek tesisinin üstyapısı için anlaşma imzalandı.

OTOMOTİV 28.12.2020, 14:45 28.12.2020, 22:31
TOGG tesisi inşaası için imzalar atıldı

"Bir Fabrikadan Daha Fazlası" mottosuyla tanımlanan TOGG'un (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu) Gemlik'te inşaa edilecek tesisin üstyapı inşaatı, Yapı Merkezi tarafından yapılacak.

Gelişmeye ilişkin TOGG'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 27 Aralık 2019 tarihinde ön gösterimi gerçekleştirilen otomobillerinin dünyaya ve Türkiye'ye tanıtılması ile birlikte YeniLig'e sürpriz bir giriş yapan TOGG, geride kalan 1 senelik süreçte alt yapı için attığı somut adımlardan sonra Gemlik'teki tesisin üstyapı inşaatının şirketini de belirledi.

TOGG Yönetim Kurulu'nun oluşturduğu İnşaat Komitesince 16 şirket içinden karar kılınan Yapı Merkezi şirketi; teknolojik ve teknik yetkinlikleri, finans gücü ve ticari yaklaşımı ile birlikte endüstriyel yapı konusundaki güçlü tecrübe ve referanslarıyla TOGG'un Gemlik'teki tesisini kuracak şirket olarak seçildi.

Etüd ve zemin iyileştirme çalışmalarında son aşamaya gelinen TOGG'un Gemlik'teki tesisi için 2021 Ocak tarihinden itibaren Yapı Merkezi şirketi tarafından üstyapı çalışmalarına başlanılması öngörülüyor.

Yaklaşık bir sene süre içinde tamamlanarak teslim edilmesi planlanan üstyapı çalışmaları sonrası TOGG Gemlik tesisine, montaj ve üretim hatları kurulacak ve 2022'nin Ekim-Aralık döneminde ilk seri otomobilin banttan inmesi sağlanacak. TOGG Gemlik tesisinde işe alımların 2022 yılı içinde başlanacağı belirtilirken, Gemlik tesisinde araç üretim kapasitesi 175.000 sayısına ulaştığında toplamda 4.300 kişiye istihdam sağlanacağı kaydediliyor.

Yorumlar (0)