Togg piste indi… Varank ve Nebati’den deneme sürüşü! 

Uzun bir süredir heyecanla beklenen Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg, piste indi. Gemlik’e bir ziyarette bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, son teknoloji ile üretilen otomobilin ilk deneme sürüşünü yaptılar. 

OTOMOTİV 06.04.2022, 12:47 06.04.2022, 17:54
Togg piste indi… Varank ve Nebati’den deneme sürüşü! 

Varank ve Nebati tarafından, Togg özel olarak Gemlik’te yapımı tamamlanan ve 1,6 kilometre uzunluğa sahip pistte gerçekleştirilen deneme sürüşü sırasında Togg Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu. 

Pist çalışmaları tamamlandı

Yaklaşık 2 sene önce, Bursa’nın Gemlik ilçesinde başlanan fabrika tesislerinde artık son aşamaya gelindi. Pek çok teknolojik ve donanımlı olanağı ile çevre dostu bir fabrika olarak ön plana çıkan tesisin, bir süredir pist çalışmaları gerçekleştiriliyordu. 


 

Varank ve Nebati test etti

Yaklaşık olarak 1,6 kilometre uzunluğa sahip olan tesisin yapım süreci sonlandırıldı. Gerçekleştirilen çalışmaları yerinde incelemek üzere Gemlik’e bir ziyarette bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Togg’un deneme sürüşünü de gerçekleştirerek istişarelerde bulundu.  



Pist, Togg’un kalite kontrol aşamalarına ciddi katkı sağlayacak

Birçok farklı başlık altında test süreçlerinin gerçekleştirileceği pistte, Togg bünyesinde üretilen prototip araçların deneme aşamaları incelenecek.  90 günlük bir süreç içerisinde tamamlanan pist, Togg’un üretim ve kalite kontrol aşamalarına ciddi katkı sağlayacak. 

Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

1 milyon metrekareyi aşkın bir bölge üzerinde kurulan Gemlik tesisinin üretim birimlerine yönelik faaliyetlerin de önümüzdeki ay içinde bitirileceği açıklandı. Gövde tesisinde tamamlanan çalışmaların oranı yüzde 86’yı buldu. Bu kapsamda 185 adet robot da parçasız olarak denemelere başladı. Bölgede yer alan boya tesisinde de çalışmalar devam ediyor. Boya tanklarının da bulunduğu tesisteki çalışmaların yüzde 92’si bitirildi. Çalışmaların sürdüğü bir diğer tesis olan montaj tesisinin de yüzde 84’ü tamamlandı. 

Bu senenin son çeyreğinde seri üretime geçilecek

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un bu senenin son çeyreğinde hazır olması ve seri üretime geçilmesi hedefleniyor. 



Togg bünyesinde 5 model bulunuyor

Homologasyon adı verilen deneme testlerinin sona ermesiyle birlikte önümüzdeki yılın mart-nisan ayları aralığında C segmentinde yer alan ilk araç olarak ön plana çıkan SUV pazardaki yerini almış olacak. Sonrasında yine bu segment içinde bulunan hatchback ve sedan modellerinin de üretim aşamasına geçilecek. İlerleyen süreçte de B-SUV ve C-MPV modellerinin de üretim aşamasına katılması sonrası Togg bünyesinde model sayısı 5’e ulaşmış olacak. Togg’dan üretim aşamaları ile ilgili yapılan açıklamada, 8 sene içinde tek bir noktadan 5 farklı model üretimiyle, toplam 1 milyon adet otomobil üretiminin gerçekleştirilmesinin hedeflendiği paylaşıldı. 









Yorumlar (0)