TOGG Gemlik Tesisi'nin üretime başlayacağı tarih belli oldu

18 Temmuz 2020 tarihinde, TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu) Gemlik Tesisi'nde başlayan inşaat çalışmaları devam ederken, gelecek senenin sonunda tesisin üretime hazır hale geleceği tahmin ediliyor.

OTOMOTİV 15.07.2021, 13:38 16.07.2021, 12:20
TOGG Gemlik Tesisi'nin üretime başlayacağı tarih belli oldu

TOGG'dan gelen açıklamada, aynı çatı altında toplanan fonksiyonları, çevreci ve akıllı özellikleriyle "bir fabrikadan daha fazlası" olarak adlandırılan TOGG Gemlik Tesisi'nde inşaat çalışmaları ilk senesini doldurdu.

Çatı kapama aşamasına geçildi

Şirket, zemin iyileştirme faaliyetleriyle başladığı inşaat çalışmalarında bir senenin sonunda çatı kapama aşamasına geçti. Eylül ayı sonunda bütün tesisin çatı kapama çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor. Bir senelik inşaat çalışmalarında batarya, giriş, gövde, boya, montaj, arıtma birimlerinin temel güçlendirme işlemleri tamamlanarak, üst yapı aşamalarına geçildi. Uzun terminli ekipmanlara ilişkin siparişlerinin verildiği TOGG Gemlik Tesisi'nde montaj ve üretim hatlarının kurulmasıyla birlikte ilk seri otomobilin 2022 yılının son çeyreğinde banttan indirilmesi bekleniyor. Tesiste yıllık 175 bin adet üretim kapasitesine ulaşıldığında toplam 4 bin 300 kişiye ayrıca istihdam sağlanacak. 

Bir senede yapılanlar

TOGG Gemlik Tesisi'nde bir senede temel beton ve demir imalatı işlemleriyle tamamıyla bitti. Yapısal çelik imalatının yüzde 17'si, çelik kolon imalatlarının yüzde 40'ı tamamlandı. Gövde tesisinde temel beton ve demir imalatı biterken, yapısal çelik imalatında yüzde 22, prefabrik kolon imalatında yüzde 95 bir ilerleme yakalandı.

Temel beton imalatının yüzde 90'ı, montaj tesisinde temel demir imalatının yüzde 97'si, prefabrik kolon imalatının yüzde 47'si, temel altı yalıtımın tamamı tamamlandı. Enerji tesisinde ise temel beton ve demir imalatı tamamlandı.

Yorumlar (0)