TOGG geleceğin teknolojisine önderlik ediyor: Blok zinciri için imzalar atıldı!

TOGG ve Avalanche blok zincirini geliştiren Ava Labs, akıllı kontratlarla hızlı ve güvenli mobilite hizmetleri geliştirmek için stratejik bir ortaklığa imza attı.

OTOMOTİV 08.01.2022, 12:45
TOGG geleceğin teknolojisine önderlik ediyor: Blok zinciri için imzalar atıldı!

TOGG tarafından yapılan açıklamaya öre USECASE Mobilitiy yaklaşımıyla mobiliteyi bir adım ileriye taşımak üzerine yola çıkan TOGG, CES 2022’de blok zinciri teknolojilerine ilişkin stratejik partner arayışını bitirerek Avalenche blok zinciri platformunu geliştiren, hızlı, güvenilir ve teknolojik AR-GE’ye önem veren platform Ava Labs ile iş birliği adımı attı.

TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş’ın açıklamada değerlendirmelerine yer verilerek, “İlk günden bu zamana dek TOGG kullanıcıları için yeni nesil dijital mobilite çözümleri üretiyoruz. Ava Labs ile yapılan iş birliği de TOGG kullanıcılarının deneyimlerini başka bir yere taşımak üzerine kurgulanıyor. Bütün mobilite ekosistemine dahil iş ortaklarıyla TOGG kullanıcıları ve TOGG sahibi olmayan kullanıcıların da bu platformdan yararlanması mümkün olacak.” şeklinde konuştu.

Ava Labs CEO’su Prof. Dr. Emin Gün Sirer de TOGG’un hem mobilitenin geleceğini oluşturduğunu ve hem de en ideal blok zinciri platformunu tercih ettiğini kaydetti.

Sirer açıklamasında, “Avalanche, bitirilme süresi açısından blok zinciri üzerinde en hızlı kontratları barındıran ve küresel çapta ölçeklenebilen uygulamalarda kullanılabiliyor. TOGG’un vizyonunu gerçekleştirmesi hususunda destek olmakla iş birliği yapmaktan ötürü mutluluk taşıyoruz.” dedi.

TOGG, mobilite dünyasındaki değişimi de taşıyor

Yapılan açıklamada, kullanıcıların değişen beklentilerine paralel düzeyde mobil telefonlarda son 15 senede yaşanan değişimin otomotivde de meydana geldiği kaydedildi. IoT ve M2M iletişim teknolojileriyle blok zinciri altyapısını birleştiren TOGG mobilite dünyasında bu değişime öncülük ediyor.

Intermodal ismi verilen karma modeli bulunduran TOGG Navigasyon sistemiyle kullanıcılar farklı ulaşım çözümlerini kullanıp seyahat etme olanağı yakalayacak.

Kullanıcılar TOGG akıllı cihazlarını öncesinde revize edilen şarj istasyonuna park etmelerinin ardından yolculuğa scooter ile devam edebilecek ya da çevrede bulunan bir kahveciden kahvesini rahatlıkla alabilecek. Bu hizmet ve ürünler karşılığında TOGG akıllı cihazın kullandığı akıllı kontratlar ve blok zinciri teknolojisiyle güvenli ve hızlı bir şekilde işlem yapılabilecek. Bununla beraber araçta yapılmış olan bakım ile değişen parçalar blok zinciri üstünde tutulacak, böylece bir ikinci el piyasası oluşmuş olacak.

Yorumlar (0)