Togg'dan iki heyecanlandıran haber birden

Yerli otomobil Togg'un deneme üretimine Gemlik tesislerinde başlandı. Öte yandan, Togg'un resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen paylaşımda, Gemlik tesisinden görüntülere ek olarak Mehmet Muş'un yerli otomobilin direksiyonuna geçerek test sürüşü yaptığı video da yer aldı.

OTOMOTİV 30.07.2022, 18:20
Togg'dan iki heyecanlandıran haber birden

Ticaret Bakanı Muş, Gemlik tesisine yaptığı ziyarette, Togg ile test sürüşü de gerçekleştirdi.

Bakan Muş test sürüşüne çıktı

Togg'un resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, "Temmuz 2022 Yönetim Kurulu Toplantısı'nı deneme üretimine geçtiğimiz Gemlik tesisinde gerçekleştirdik. Toplantının akabinde tesislerimizi ziyarette bulunan Sayın Mehmet Muş ile bir test sürücü ve istişare toplantısı yaptık." denildi.

Söz konusu paylaşımda, Gemlik tesisinden görüntülere ek olarak Muş'un Togg'un direksiyonuna geçip, test sürüşü yaptığı videoya da yer verildi.
 

Üretim tesisinin açılmasına son üç ay

Diğer yandan, 29 Ekim 2022'de Togg tesisinin seri üretime hazır duruma gelmesi öngörülüyor. 

Sınai ve fikri mülkiyeti yüzde 100 ülkemize ait global bir marka oluşturmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini meydana getirmek amacıyla yola çıkan Togg, bu yılın son çeyreğinde seri üretime hazır vaziyette olacak.

Uluslararası teknik yeterlilik testlerinin sona ermesinin akabinde önümüzdeki yılın ilk çeyreğinin sonlarında C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV asfalta inecek.

Akabinde yine C segmentindeki hatchback ve sedan modelleri üretim sırasına alınacak.

İlerleyen senelerde C-MPV ve B-SUV'un da ailenin ferdi olmasıyla, aynı DNA’ya sahip ve beş modelden meydana gelen ürün gamı tamamlanıyor olacak. Togg, 2030 yılına dek tek bir platformdan beş farklı model üretimiyle toplamda 1 milyon adet araç üretmeyi hedefliyor.

Yorumlar (0)