Togg'dan heyecanlandıran paylaşım

Togg'dan heyecan verici bir paylaşım daha geldi. Togg'un resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan videoda, "Şimdi Gemlik’te deneme üretimi için hazırlık vakti." notu düşüldü.

OTOMOTİV 18.07.2022, 20:01
Togg'dan heyecanlandıran paylaşım

Temeli 18 Temmuz 2020'de atılan Togg Gemlik tesisinde planlamalar doğrultusunda iki senede deneme üretimi hazırlıkları başladı.

Boyama ve montaj işlemleri yapıldı

Togg tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Togg'un 'Yeniliğe Yolculuk' amacının çekirdeği olan Gemlik tesisinde, inşaatın başlamasından beri geçen iki senede planlamalar doğrultusunda deneme üretimi için geri sayıma başlandı.

Montaj, boya ve gövde istasyonlarındaki parçalı provaların başarılı bir şekilde yapıldığı tesiste, deneme üretimi hazırlıkları devam ediyor. 5 gr/m2’den daha az 'uçucu organik bileşenler' salınımı ile ülkemizdeki yasal limitin 9’da 1’i, Avrupa’daki yasal limitin ise 7’de 1’i bir değerle Avrupa’daki en temiz boyahanede, ilk C-SUV gövdesinin boyası yapıldı ve aynı gövdenin parçalarının montajı, montaj tesisinde başarılı bir şekilde tamamlandı.

Kullanıcı Deneyim Parkı, Strateji ve Yönetim Merkezi, Prototip Geliştirme ve Test Merkezi, Stil Tasarım Merkezi ve Ar-Ge Merkezi birimlerini de barındıracak olan tesis, bu senenin son çeyreğinde seri üretime hazır durumda olacak.
 

2023'te asfaltta

Togg’da, Avrupa standartlarında teknik yeterlilik testlerinin tamamlanmasının akabinde 2023'ün ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki elektrikli SUV satışa çıkacak. Akabinde yine C segmentindeki hatchback ve sedan modelleri üretim sırasına giriş yapacak. İlerleyen senelerde C-MPV ve B-SUV'un da aileye katılmasıyla birlikte aynı DNA’ya sahip olan ve beş modelden oluşan ürün gamı tamamlanmış olacak.

Togg, 2030 yılında dek tek bir platformdan beş farklı model üretimiyle toplamda 1 milyon adet araç üretmeyi hedefliyor.

Yorumlar (1)
Her şeyin bir başlangıcı vardır. Hayırlı olsun. 2 yıl önce
Her şeyin bir başlangıcı vardır. Hayırlı olsun.