Togg'da önemli gelişme: Tarih verildi

TOBB Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, "Üretim tesisimizdeki ilk otomobil 29 Ekim'de çıkıyor. Önümüzdeki yıl da Togg'u asfaltta görmeye başlıyoruz." dedi.

OTOMOTİV 07.06.2022, 22:04
Togg'da önemli gelişme: Tarih verildi

Eskişehir Sanayi Odası'nca organize edilen Eskişehir Sanayi Kongresi 2022 sona erdi.

“Avrupa kıtasındaki en büyük tedarikçi biziz"

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı Hisarcıklıoğlu, burada gerçekleştirdiği konuşmada, ülkemizin yerli otomobili olan Togg’a değinerek, Eskişehir’de başlayan fakat yarım kalan hikayeyi tamamladıklarını ifade etti. Yerli otomobille önemli bir fırsat yakaladıklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Yalnızca bir araba üretmenin çok ötesinde bir iştir bu. Son dönemlerde ülkemizde uygulanan en iyi sanayi hamlesidir. Otomotiv sektörü, ülkemizdeki en önemli sektörlerden biridir. Hem araba parçaları hem de araba üretiyoruz. Bu alanda Avrupa kıtasındaki en büyük tedarikçi biziz. Öte taraftan, tedarik zincirindeki pasif bir unsur olmak da riskli bir durum. Arabalar sürekli dönüşürken, ülkemizin için hem otomotiv yan sanayimizin hem de pazara giriş fırsatının bahse konu dönüşümün dışında kalmaması adına önlem alma zorunluluğu doğdu. Bu fırsatı değerlendirmek üzere Togg girişimi başlatıldı. 

"Üretim tesisimizdeki ilk otomobil 29 Ekim'de çıkıyor"

İlk kez beş büyük ve farklı bir grup bir araya geliyoruz. İlk kez fikri mülkiyet haklarının tümü Türkiye'ye ait olan bir araba üretiyoruz. İlk kez farklı alanlardaki firmalarla çalışarak kendi tedarik ağımızı oluşturuyoruz. İlk kez bu alandaki beyin göçünü tersine çeviriyoruz. Özetle, Togg ile birlikte zihinsel ve teknolojik dönüşümü yakalıyoruz. 60 yıl evvel bu şehirde başlayan fakat yarım kalan hikayeyi tamamlıyoruz. Bir fabrikadan fazlası inşa ediliyor. Çevre dostu, akıllı bir teknoloji üssü ve üretim merkezi kuruyoruz. Türkiye'nin dijital ve yeşil dönüşüm sürecine ve mobilite ekosistemine katkı sunuyoruz. Eş zamanlı olarak da Türkiye içinde yeni bir üretim sistemi ve tedarik zinciri kuruyoruz. Üretim tesisimizdeki ilk otomobil 29 Ekim'de çıkıyor. Önümüzdeki yıl da Togg'u asfaltta görmeye başlıyoruz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)