Tesla’dan rekor teslimat! Geçen senenin neredeyse iki katına çıktı

Elon Musk’ın girişimi ile kurulan elektrikli araç üretme şirketi olan Tesla 2022 yılının ilk çeyreğinde rekor sayıda araç teslim ettiğini açıkladı.

OTOMOTİV 03.04.2022, 12:54
Tesla’dan rekor teslimat! Geçen senenin neredeyse iki katına çıktı

Elektrikli araç üreticisi Tesla 2022 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği araç teslimat ve üretim rakamlarına dair bir rapor paylaştı. Paylaşılan rakamlara göre şirket bu yıl 310 binin üzerinde araç teslimatı gerçekleştirdi. Bu rakamın hedeflenen rakamdan biraz yukarıda olduğu görüldü.

Satış rakamları neredeyse iki katına çıktı

Ünlü girişimci Elon Musk’ın oldukça zor bir çeyrek olarak nitelendirdiği çeyrekte uzmanlar Tesla’nın yaklaşık olarak 309 bin araç teslimatı yapmasını bekliyordu. Paylaşılan verilere göre bu dönemde 305 bin 407 adet araç üreten şirket 310 bin 48 adet araç teslim etti. Tesla geçen yılın aynı döneminde ise 184 binin üzerinde satış gerçekleştirmişti.

Yüzde 95’i Model Y ve Model 3

Paylaşılan rapora göre satışların yüzde 95’lik bir kısmını Model Y ve Model 3 araçları oluşturuyor. Şirket bu süreçte devam eden tedarik sorunları ve fabrika kapanmaları sebebiyle çeyrek süresince teslim ettiğinden 4641 adet daha az araba üretti. Tesla geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Brandenburg şehrinde yeni bir fabrika açtığını duyurmuştu. Şirket ayrıca önümüzdeki günlerde Teksas’ta araç montaj fabrikasının açılışını gerçekleştirecek.

Yorumlar (0)