Tesla’da bir arıza daha: Binlerce araç geri çağırıldı

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla bu defada Çin’den otomobillerini geri çağırdı. Çin tarafından yapılan açıklamada, Tesla 107 bin 293 Çin üretimi Model Y ve Model 3 otomobili geri istediğini söyledi.

OTOMOTİV 18.05.2022, 09:39 18.05.2022, 17:47
Tesla’da bir arıza daha: Binlerce araç geri çağırıldı

Geride bıraktığımız haftalarda Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi, belirli Tesla modellerine yerleştirilen geri görüş kameralarının sorun çıkararak kaza tehlikesini fazlalaştırdığını açıklamış ve bu sebeple 475 bin otomobili geri istemişti. Aradan çok kısa bir süre geçtikten sonra ise Tesla, bu defa da belirli modellerin yol ayrımlarında tamamen duramamasına sebep olabilecek bir yazılım probleminden ötürü ABD’den 53 bin 822 otomobili geri çağırma tablosuna eklemişti.

Arızalar büyüyebilir denildi, birçok araç geri çağırıldı

Tesla tarafından Çin'in piyasa düzenleme kurumuna giden bilgilendirmede, araçların ortada bulunan dokunmatik ekranlarının arızalanmasından dolayı meydana çıkması olası aşırı ısınma sebebiyle Çin yapımı 107 bin 293 Model Y ve Model 3 otomobillerini geri istediği belirtildi.

Diğer bir yandan Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi (SAMR)’nin duyurduğu bir bilgilendirmeye göre, bu şekilde meydana çıkacak bir ısınma vites göstergeleri ve ön cam ayarları da içersin de olmak üzere farklı problemlere de sebep yaratabiliyor.

Yorumlar (0)