Tesla, Türkiye pazarına giriyor: Tarih kesinleşti

Tesla, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye'ye geliş tarihini duyurdu.

OTOMOTİV 28.03.2023, 08:58 28.03.2023, 16:52
Tesla, Türkiye pazarına giriyor: Tarih kesinleşti

Tesla, Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz aylarda, resmi internet sitesinde Türkiye'deki süper şarj istasyonlarının yerlerini gösteren bir liste yayınlayan şirket, önümüzdeki aylarda elektrikli araçlarını ülkemize getireceğini duyurdu.

Tarih kesinleşti

Önceden iş ilanları yayınlayan ve çeşitli pozisyonlarda işe alımlar yapan Tesla, 4 Nisan tarihinde Türkiye'deki satışlara başlayacaklarını açıkladı. Bu tarih aynı zamanda araçların ön satışlarına başlanacağı tarih olarak düşünülüyor.

Tesla tarafından açıklanan 4 Nisan günü ile beraber araçların ön satış işlemlerinin başlamasına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan 4/4 ifadesi Tesla'nın ürün skalasında bulunan dört aracın da Türkiye’ye geleceğini ifade ediyor olabilir.

Farklı araçlar Tesla şarj istasyonlarını kullanabilecek

Tesla, Model 3 ve Model Y gibi daha küçük otomobilleriyle Türkiye pazarına girecek ve ülkemizde kuracağı şarj istasyonlarına diğer elektrikli araçların da yararlanabileceği bir sistem getirecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun lisans verdiği Tesla ve diğer 119 şirketin kuracağı şarj istasyonları tek bir markaya ait olmayacak ve farklı elektrikli araçlar bu istasyonlardan yararlanabilecek.

Yorumlar (0)