Tesla'nın "Cybertruck" modelinden haber var

Elektrikli otomobil devi Tesla'nın "Cybertruck" adlı yeni modeli ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Aracın tahmini satış fiyatı belli oldu, şimdiden 1 milyondan fazla ön sipariş geldi. Seri üretimin ise 2023'ün sonlarına sarkabileceği kaydedildi.

OTOMOTİV 02.11.2022, 10:40 02.11.2022, 17:17 Hakan Öksüz
Tesla'nın "Cybertruck" modelinden haber var

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla şirketinin sahibi olan milyarder girişimci Elon Musk'ın, 44 milyar dolar karşılığında Twitter'ı satın alması, son günlerin en çok çok konuşulan konularından oldu. Elon Musk'ın bu hamlesiyle dikkatler, Tesla'daki çalışmalardan Twitter'a kaydı.

Tahmini satış fiyatı 40 bin dolar

Tesla'nın "Cybertruck" adlı yeni modeli, otomobil meraklılarının ilgisini çekti. İlginç tasarımıyla dikkat çeken otomobilin ilk satış fiyatının 40 bin dolar olması bekleniyor. Görüntüsünden dolayı bu modelin fazla ilgi görmeyeceğini düşünen uzmanlar, yanılmış gibi görünüyor. Edinilen bilgilere göre modelin gördüğü ilgi, beklentileri aşmış durumda.

Seri üretim, 2023'ün sonlarında başlayabilir

2023'ün ortalarında Cybertruck'ın yollardaki yerini alacağını belirten Tesla CEO'su Musk'ın açıklaması heyecan yaratmıştı. Gelen son bir rapor ise seri üretimin gecikeceğini gösteriyor. Kaynaklardan edinilen bilgilere göre Tesla'nın Cybertruck modelinin seri üretimi, 2023'ün sonlarında başlayacak. 

1 milyondan fazla kişi ön sipariş verdi

Modelin tahminlerden çok daha fazla ilgi görmesi, Tesla yöneticilerini sevindirdi. Aktarılan bilgilere göre 1 milyondan fazla kişi, satın almak için ön sipariş verdi. Seri üretimin başlayacağı tarihlerde ön sipariş veren kişi sayısının ikiye katlanacağı tahmin ediliyor. Yalnızca şu anki siparişlerin teslimini yapması halinde bile Tesla, 79 milyar dolar kâr etmiş olacak.

Yorumlar (0)