Tesla'nın Çinli rakibi Xpeng, yeni SUV modelini tanıttı

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Xpeng, yeni geliştirmiş olduğu SUV otomobilini tanıttı. P9 ismi verilen araç, uluslararası pazara da ayrıca sürülecek. Xpeng, otomobilin 5 dakikada 200 kilometre menzillik şarj olacağını açıkladı.

OTOMOTİV 20.11.2021, 10:38 21.11.2021, 18:02
Tesla'nın Çinli rakibi Xpeng, yeni SUV modelini tanıttı

ABD’li Tesla aracına yönelik Çin’in cevaplarından biri olan Xpeng, uluslararası pazarlara ilişkin yeni elektrikli otomobilini tanıttı.

2022’de piyasada

Xpeng’in G9 isimli yeni elektrikli SUV'u, Çin’de 2022 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülecek. Xpeng'in G9 aracı, Tesla'nın Model Y'si, Li Auto'nun Li One'ı ve Nio'nun ES6'sı ile karşı karşıya gelecek.

G9, Xpeng'in Xpilot yarı otonom sürüşüne, Nvidia çiplerine ve Lidar teknolojisine sahip olacak. Şirket, yeni G9'un 5 dakika içinde 200 km menzillik şarj olabileceğini iddia etti. Bunun için de ayrıca tasarlanmış şarj ünitelerine ihtiyaç duyuluyor.

Yeni batarya mimarisinin bulunduğu otomobil, Çin'de gerçekleştirilen Guangzhou Uluslararası Otomobil Fuarı'nda görücüye çıktı. Otomobilin fiyatı ve menzili gibi ayrıntılar ise henüz açıklanmadı.

Xpeng, Norveç’e açılmıştı

Xpeng, Avrupa'nın en büyük ve önemli elektrikli otomobil pazarlarından biri olarak bilinen Norveç'e açılmıştı. Firma, sedan tipi P7 mode aracını Norveç’e göndermişti. Ayrıca şirket, Tesla'dan çok daha ucuz olan otomobilleriyle dikkat çekiyor. Tesla Model 3'e rakip anlamında piyasaya sunulan P5 modeli, 14 bin dolar daha ucuz bir fiyata satışa çıkarılmıştı.

Çin'de, Tesla Model 3'ün satış fiyatı 38 bin 650 dolar olarak belirlenirken, P5 ise 24 bin 650 dolar gibi bir fiyatla piyasaya sürülmüştü.

Yorumlar (1)
Hakan 2 yıl önce
10 senedir Çinlilerin Ev leri izliyorum en başarılı Firmalardan birisi fiyatları çok iyi ancak Türkiye EV leri desteklemiyor vergi yükseltiyor Almanya üstüne para veriyor hava kirliliğine karşı özellikle ev araçlar lüks olmamalı bakın ne oldu Petrole dogal gaza bağımlıyız Hidrojen yakıtlı araçlarda ileride alternatif yakıt olabilir örnek Toyota Mirai 2022 modeli veya Hpnda Hyundai