Tesla kırmızı ışıkta kendisi durdu

Tesla, otomatik pilot sistemine trafik ışıklarında otomatik olarak durmasını sağlayacak bir güncelleme yayınlamaya hazırlanıyor. Basına sızan videoda bir Tesla'nın kırmızı ışıkta kendi kendine durduğu görülüyor.

OTOMOTİV 27.03.2020, 14:41 27.03.2020, 15:01

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, sunmuş olduğu "Autopilot" özelliği sayesinde sensörler ve kameralar yardımıyla kendisi hareket edebiliyor, dahası kendi kendine önlemler alabiliyor. Tesla, sürücülerine yardımcı olmak için daha gelişmiş otonom yardımcı özellikler sunuyor ve de güncellemelerle araçları yazılımsal olarak yenileyebiliyor.

Tesla CEO'su Elon Musk, Tesla'nın sunmuş olduğu otonom özelliklerin ve otomobilin tamamıyla kendi kendine sürüş kabiliyetinin ileride hazır olacağını duyurmuştu. Musk, otomobilinde "Full Self-Driving" sistemi bulunan her Tesla sahibinin bunu yapabileceğini ifade etmişti.

Şimdi Tesla, Musk'ın “tam kendi kendine sürüş önizlemesi” adını verdiği ve Tesla'nın otopilot görselleştirmesinde durma işaretlerinin ve trafik ışıklarının yer aldığı yeni bir güncellemeyi yayınlamaya hazırlanıyor. Söz konusu özelliğe dair bir de video basına sızdı.

Tesla, Aralık ayında güncellemeyi zorladığında, Tesla'nın otomatik pilot sistemi trafik ışıkları üzerinde çalışmamıştı. Ortaya çıkan videoda ise otomobil kırmızı ışığı algılıyor ve kendisi duruyor.

Bu da demek oluyor ki Tesla, yeni yazılım güncellemesini bir grup çalışanla test ediyor.

7 bin dolar

Tesla, yeni özelliği Full Self-Driving paketine sahip olan tüm Tesla otomobil sahiplerine sunacak. 7 bin dolarlık tam otonom sürüş paketi trafik ışıklarını, dur işaretlerini tanıyor ve şehir içinde otomatik sürüş sağlıyor.

Tesla Autopilot, otoyoldaki gibi kavşaklarda da otomatik olarak çalışabilecek olsa da, Tesla hala sürücülerin ellerini her zaman direksiyon simidinde tutmalarını ve kontrol altına almaya hazır olmalarını istiyor. Sürücü hala aracı sürmekten sorumlu kişi ve bu bir süre daha böyle devam edecek.

Yorumlar (0)