Tesla, en ucuz modelinin satışını durduracak

Tesla 2021 senesi itibarıyla artık en ucuz modeli olan Model 3'ün satılmayacağını kaydetti. Şirketin bu araca alternatif olan yeni bir modelin üzerinde çalıştığı öğrenildi.

OTOMOTİV 21.11.2020, 10:35 22.11.2020, 16:07
Tesla, en ucuz modelinin satışını durduracak

Dünyanın en popüler elektrikli otomobil firması Tesla, yelpazesinde bulunan en uygun araçlı Model 3 ile oldukça iyi satış rakamlarına ulaştı.

Elektrikli otomobil haberleriyle öne çıkan Electrek, Tesla'nın en uygun fiyatlı olan otomobili Model 3'ün üretimini sonlandıracağını ve 2021 senesi itibarıyla bu modelin satışının olmayacağını duyurdu.

Daha ucuzu geliyor

Elon Musk, eylül ayında gerçekleştirdiği açıklamada 25 bin dolar bandında seyreden yeni bir otomobilin üzerine çalıştıklarını kaydetmişti. Tesla, görünüşe göre yeni bir aracın üretilmesiyle beraber Model 3'ün üretimini durduracak.

Firmanın yeni uygun fiyatlı aracı için nasıl bir planlama yaptığı şu an için bilinmezliğini koruyor. Fakat Musk, yeni üretilecek olan aracın bütünüyle otonom olacağını kaydetmişti. Yani Tesla, fiyatı daha da aşağılara çekip Model 3'ün sahip olduğu özellikleri de bu araca eklemeyi düşünüyor.

Böylece yeni uygun fiyatlı aracın daşa düşük bir menzili bulunacağını ve daha zayıf bir motorla geleceğini söyleyebiliriz.

Yorumlar (0)