Tesla'dan Şangay kararı: "Üretim molası" verilecek

Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli otomotiv devi Tesla, Çin'in Şangay kentinde yer alan fabrikasındaki üretimi azaltacak. Çin'deki yerli markalar ile yarışmakta zorlanan ve beklediği ilgiyi göremeyen Tesla, ilk defa zorunlu şartların dışında kendi isteğiyle üretimi düşürecek.

OTOMOTİV 28.12.2022, 09:55 Hakan Öksüz
Tesla'dan Şangay kararı: "Üretim molası" verilecek

Küresel çapta etkili olan ekonomik şartlar nedeniyle birçok dev şirket, üretimi azaltma kararı aldı. Karlılık hedeflerini tutturmaya çalışan şirketler, bunun yollarından biri olarak çok sayıda personelini işten çıkardı. Söz konusu ekonomik zorluklar, otomotiv sektörünü de vurdu. Koronavirüs nedeniyle yaşanan tedarik sorunları, üretim tesislerinin teker teker kapanmasına yol açtı.

Şanghay'da bulunan fabrikada üretim azaltılacak

Edinilen bilgilere göre milyarder girişimci Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Çin'de bulunan tesislerdeki üretimini azaltacak. Tesla modellerinin Çin'de beklenen ilgiyi görmemesi, şirketi böyle bir karara itti. Çin'de artan rekabet şartlarının Tesla'nın karlılığına zarar verdiği, ocak ayında Şanghay'da bulunan fabrikada üretimin azaltılacağı ifade edildi.

20 Ocak-31 Ocak arasında üretim duracak

Dünyanın en büyük pazarı olan Çin'e açılmak için 2019'da düğmeye basan Tesla, ABD dışındaki ilk üretim fabrikasını Şangay'da kurmuştu. Çin hükümetinin politikaları nedeniyle beklentiyi karşılayamayan Tesla, 20 Ocak-31 Ocak tarihleri arasında Şangay'daki tesislerde üretimi durduracak. 

Çin'deki yerli şirketler, Tesla'yı zorluyor

Tesla'nın Şangay'da kurulan fabrikasında üretilen elektrikli araçlar, birçok Avrupa ülkesine satılıyor. Tesla'nın son zamanlardaki fiyat indirimleri ve kampanyaları, Çin pazarında beklediği ilgiyi göremediğine kanıt olarak sunuluyor. Çin'deki yerli elektrikli otomobil üreticileri, Tesla'nın etkinliğini azaltıyor.

Yorumlar (0)