Tanıtımı Elon Musk yaptı… Seri üretimi 2023’te!

Tesla tarafından 2018 yılında tanıtımı gerçekleştirilen ancak aradan geçen uzun süreye rağmen seri üretim aşamasına gelemeyen elektrikli pick-up araç Cybertruck’ın son versiyonunu Elon Musk tanıttı. 

OTOMOTİV 09.04.2022, 14:53
Tanıtımı Elon Musk yaptı… Seri üretimi 2023’te!

Üretim öncesi düzenlenen son versiyon olarak ön plana çıkan araç, birbirinden özel birçok özelliği ile ziyaretçilerini kendine hayran bıraktı. Teksas’ta gerçekleştirilen tanıtım organizasyonunda sergilenen Cybertruck, 4 sene önce piyasaya çıkan versiyona kıyasla daha hazır ve tamamlanmış olarak dikkat çekti. Son teknoloji ile tasarlanan bu aracın seri üretimi de yine Teksas’ta bulunan fabrikada gerçekleştirilecek. 


 

Araç, sürücüsünü görünce otomatik olarak kapılarını açacak

Cybertruck’ın son versiyonunun ilk prototipe göre çeşitli değişiklikler göstermesi de dikkatlerden kaçmadı. Elektrikli pick-up aracın bu versiyonunda kapı kollarının bulunmaması merak uyandırdı. Aracı tanıtan Elon Musk, “Araç, sürücüsünü algılama özelliğine sahip. Sizi gördüğü anda otomatik olarak kapılar açılacak. Üst düzey bir teknolojiyi bünyesinde barındırıyor” ifadelerini kullandı. 

İlk prototip araca göre çeşitli değişiklikler göze çarptı

Cybertruck üzerinde görülen bir diğer değişim ise yan aynalardaydı. Geliştirilen son versiyonda büyük ölçekli bir ön cam sileceği ile birlikte yan aynalar yer aldı. 2018 yılında tanıtılan ilk taslak araçta bunlar bulunmuyordu. Bunun yanı sıra far ve lamba üzerinde de tasarımsal olarak çeşitli değişimlere gidildiği katılımcılarla paylaşıldı. İlk prototip araca kıyasla değişen bir diğer parça olan alaşım jantlarında da yeni tasarımsal farklılıklar görüldü. 

Seri üretim 2023 yılında başlayacak

Cybertruck’ın direksiyonu oldukça dikkat çekiyor. Ortasında büyük bir boşluk bulunan direksiyonun muhtemel bir teknolojik ekran amacıyla bu şekilde tasarlanmış olabileceği öngörülüyor. Aracın teknik donanımı hakkında yorum yapmaktan kaçınan Musk, 4 yıllık bir bekleyiş için herkesten af dileyerek, önümüzdeki sene içinde seri üretimin başlayacağını vurguladı. 

Yorumlar (0)