Satın aldığı aracın yarısı 2007 yarısı 2009 model çıktı 

Arnavutköy’de 30 sene boyunca kazandığını biriktirdikten sonra otomobil almaya karar veren Özata çifti, araçlarını sanayiye götürünce dolandırıldıklarını anladı. Aracın önü 2007, arkası ise 2009 model çıktı. 

OTOMOTİV 07.06.2021, 13:59 08.06.2021, 12:13
Satın aldığı aracın yarısı 2007 yarısı 2009 model çıktı 

İstanbul Arnavutköy’de yaşayan Sezgin ve Zemzem Özata çiftinin başına hiç beklenmeyen bir durum geldi. 30 senelik birikimleri ile otomobil alan çift, satın alımdan bir süre sonra kaza yaptı. Aracı tamir için sanayiye götüren Sezgin Özata, tamirci tarafından ekspertize yönlendirildi. Aracı inceleyen ekspertiz, aracın önünün 2007, arkasının ise 2009 model olduğunu ve hatta kaputunun da 2008 model araçtan alındığını belirtti. 

Ekspertizin sözleri karşısında hayatlarının şokunu yaşayan çift, dolandırıldıklarını anlayarak polisin yolunu tuttu. Özata çifti hem aracı satın almak üzereyken gittikleri ekspertiz hem de satıcıdan şikayetçi oldu.



“İlanda hasar kayıtsız yazıyordu”

Sezgin Özata: “Aracı yaklaşık 3 ay önce Esenyurt’ta birinden aldık. Bulduğumuz ilanda aracın hasar kayıtsız olduğu yazıyordu. Adamla görüştük ve kaparoyu verdik. Sonrasında aracı Arnavutköy’de bir ekspertize götürdük ve bize ufak tefek şeylerin olduğunu ama alınabileceğini söyledi. Bir ay kadar sonra aracın kalan parasını da verip satın aldık. Satın aldıktan kısa bir süre sonra kaza yaptık. Sanayideki usta araçta değişikliğin yapıldığını ve ekspertize götürülmesi gerektiğini söyledi. Biz de Kocaeli’deki meşhur bir ekspertize aracı götürdük. Firmadaki uzmanlar, araçta 3 farklı modelde malzemenin bulunduğunu; kaputun 2008, arkanın ve üstün 2009, önün ise 2007 model olduğunu belirtti.”



“Bu benim ilk arabamdı”

Sezgin Özata: “Aracımız 3 farklı modelden oluşuyormuş. Bu benim ilk arabam ve huzurumuz kaçtı ne yapacağımızı bilmiyoruz. Adli kurumlara giderek şikayetlerde bulunduk. Kocaeli’den döndükten sonra raporları ilk ekspertize götürdüm ve gözleri inanamayarak kağıtları inceledi.”

İlk arabalarını sürmek için ehliyet aldığını belirten Zemzem Özata: “Bizim de 30 senelik birikimimiz çöp oldu. Aracın yalnızca 4 kapısına 70 bin TL vermiş olduk. Aracı bize satan kişi de bize ‘Ben size nasıl sattıysam siz de başkasına satın.’ diyor. Bize bunu yaşatanı Allah’a havale ediyorum.” 

Yorumlar (0)