Sahibinden.com’dan sonra 4 internet sitesine daha soruşturma

Rekabet Kurulu tarafından geçtiğimiz günlerde Sahibinden.com’a açılan soruşturma gündeme oturmuştu. Bu olayın ardından Kurul tarafından yapılan açıklamada, 4 internet sitesine daha soruşturma açıldığı ifade edildi.

OTOMOTİV 08.08.2022, 12:32
Sahibinden.com’dan sonra 4 internet sitesine daha soruşturma

Geçtiğimiz günlerde Rekabet Kurulu tarafından Türkiye’nin tanınan internet sitelerinden olan Sahibinden.com’a açılan soruşturma büyük bir dikkat çekmişti. Bu işlemin sonrasında gözler diğer internet sitelerine dönüşken, Kurul’dan konu ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Buna göre 4 internet sitesine daha soruşturma açıldı.

Rekabet Korunmasını ihlal ettikleri iddia ediliyor

İnternet sitesi üzerinden bilgilendirme sağlayan Rekabet Kurumu, çevrim içi alanlar üzerinden ikinci el binek araç satım ve alım faaliyetinde bulunan söz konusu firmaların farklı uygulamalar sayesinde Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un "Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar" isimli maddesini ihlal ettikleri söylemleri üzerine gerçekleştirilen ön araştırma Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı.

Soruşturma açılan firma isimleri açıklandı

Gerçekleştirilen ön araştırma sonrasında bir araya getirilen belge, bilgi ve sağlanan tespitleri toplantıda görüşen Rekabet Kurulu, bulguları yeterli ve ciddi bularak Letgo Mobil, Araba Sepeti, Vava Cars Turkey ve Arabam Com adına soruşturma başlattı.

Yorumlar (0)