Rolls-Royce’da tamamen elektrikli dönüşüm başlıyor

Alman BMW çatısı altında bulunan merkezi İngiltere’de olan lüks otomobil firması Rolls-Royce, elektrikli araç takvimini paylaştı. Firma 2030 senesi itibarıyla üretmiş olduğu tüm araçların elektrikli olacağını söyledi. Lüks marka, ilk elektrikli aracı, ‘Spectre’nin 2023 senesinde piyasaya çıkacağını kaydetti.

OTOMOTİV 30.09.2021, 11:14
Rolls-Royce’da tamamen elektrikli dönüşüm başlıyor

İngiliz lüks araç üreticisi Rolls-Royce, yeni elektrikli araç planını paylaştı.

Firma, 2030 senesi itibarıyla yalnızca elektrikli araç üretimi gerçekleştireceğini söyledi.

2033 senesinin son çeyreğinde ilk model piyasada olacak

Lüks araç firması yapmış olduğu açıklamada, “Spectre” ismini verdiği bütünüyle elektrikli otomobilin 2023 yılı dördüncü çeyreğinde piyasada olacağını ve yakında testlerin başlayacağını ifade etti.

2.5 milyon km test edilecek

Araca dair teknik detaylara ilişkin bir bilgi paylaşılmazken geniş çaplı bir test sürüşünden geçeceği ifade edildi. Spectre toplamda 2.5 milyon kilometre test edilecek ve markanın en fazla testten geçen aracı konumunda olacak.

Rolls-Royce’un merkezi İngiltere’de bulunuyor. Firmanın CEO’su Torsten Muller-Otvos konuya dair yapmış olduğu paylaşımda, “Bu yeni ürünle, 2030 senesine dek bütün ürün portföyümüzün bütünüyle elektrifikasyonu için referanslarımızı belirlemiş olduk.” şeklinde konuştu.

Muller-Otvos, “O zamana dek Rolls-Royce içten yanmalı motorlu ürünleri üretmeyecek ve satmayacak.” dedi.

BMW elektrikli araç için yüzde 50 kotası koymuştu

Rols-Royce’un çatı firması olan BMW, fosil yakıtı bırakarak elektrikli araca geçişin tarihini net olarak paylaşmazken 2030 senesine dek araç üretimlerinin yarısının bütünüyle elektrikli olarak gerçekleşeceğini söylemişti.

Yorumlar (0)