Resmen duyuruldu: Bursa'da üretilecek

Ülkemizde faaliyetlerine devam eden Renault Group, ara vermeden sürdürdüğü yatırımlarına yeni jenerasyon şehir aracı Mitsubishi COLT’u Bursa’daki üretime ekleyerek devam ediyor.

OTOMOTİV 06.04.2022, 22:20
Resmen duyuruldu: Bursa'da üretilecek

Renault Group tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, yeni jenerasyon COLT, tıpkı Clio modelinde de olduğu gibi Mitsubishi-Nissan-Renault İttifakı’nın modüler CMF-B platformunda üretiliyor olacak.

Yeni otomobil 2023’ün son çeyreğinde Avrupa'da satışa çıkacak.

Mitsubishi-Nissan-Renault İttifakı’nın kazan-kazan felsefesine dayanan iş birliği stratejisi ve Oyak Grubu'nun Renault Group ile 52 senedir süregelen köklü partnerliği, yeni jenerasyon Mitsubishi COLT’un Renault-Oyak Bursa fabrikasında üretilmesi yönünde aldığı karar ile daha da kuvvetleniyor.
 

"Türkiye'ye olan güvenimizi gösteriyor"

Söz konusu açıklamada görüşleri alınan Renault Group Türkiye CEO'su Hakan Doğu, "Türkiye'ye duyulan sarsılmaz güvenle yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yaptığımız yeni duyuru, bu kararlılığımızın en somut örneklerinden biri." dedi. 

Doğu, Renault Group olarak 52 senedir ülkemizde Oyak Grubu partnerliğinde başarılı ve köklü bir şekilde ve 21 seneden beri varlık gösterdiklerini kaydetti.

Binek otomobil üretiminde lider konumunda bulunan ve üretiminin yüzde 80'lik kısmını ihraç eden Renault-Oyak Bursa fabrikasının, ülkemizin en çok ihracat yapan firmaları arasında üçüncü sırada konumlandığını ve ülkemizin toplam ihracatına senelik 2,3 milyar avro katkıda bulunduğunu ifade eden Doğu, şöyle konuştu:

"150'yi aşkın noktadaki yaygın satış ve servis ağıyla Dacia ve Renault markalarının dağıtım çalışmalarını sürdüren Renault Mais AŞ., Türkiye otomotiv pazarına çok geniş yelpazede ürün sunan firmaların başında geliyor.

Renault-Oyak Bursa fabrikasında imal edilen Megane Sedan ve Clio senelerdir tüketiciler tarafından en fazla tercih edilen modeller arasında bulunuyor. 2000'den beri ülkemize yaptığımız yatırımların toplam tutarı 2 milyar avro düzeyinde."

Yorumlar (0)