Renault Türkiye duyurdu: Fabrikadan ikinci el dönemi

Renault Group Türkiye CEO'su Hakan Doğu, ülkemizde yenilenmiş araç (fabrika çıkışlı ikinci el) satma hususunu araştırdıklarını kaydederek, "An itibarıyla bunun üzerinde çalışmaktayız. Fransa'da 'Refactory' adını verdiğimiz sistemle araçları yeniliyoruz ve yine fabrika garantisiyle yeniden satışa çıkarıyoruz. Son aşamadayız, Allah'ın izniyle ülkemizde lanse edeceğiz." dedi.

OTOMOTİV 05.06.2022, 19:02
Renault Türkiye duyurdu: Fabrikadan ikinci el dönemi

Doğu, İstanbul'da gerçekleştirilen Automechanika Istanbul fuarında, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. 



"Fabrika garantisiyle yeniden satışa çıkaracağız"

Doğu, üretici şirket olarak belli bir yaşa ulaşan araçları yenileyerek yeniden satışa sunma hususunda değerlendirmeler yaptı.

Yenilenmiş araçları satışa sunma hususunu araştırdıklarını dile getiren Doğu, "An itibarıyla bunun üzerinde çalışmaktayız. Fransa'da 'Refactory' adını verdiğimiz sistemle araçları yeniliyoruz ve yine fabrika garantisiyle yeniden satışa çıkarıyoruz. Son aşamadayız, Allah'ın izniyle ülkemizde lanse edeceğiz. Şu anki sıkıntımız ise ikinci el araç bulunamaması. Yani bu sistemi başlattığımız zaman ikinci elde araç bulunamazsa nasıl yenileyeceğimiz gibi pek çok husus var. Doğru zaman olup olmadığını araştırıyoruz fakat ciddi planlarımız var." diye konuştu.

"Vergilerin indirilmesi lazım"

Araç bulunurluğunun yalnızca ülkemizde değil, pek çok ülkede bir problem olduğunun altını çizen Doğu, şöyle konuştu:

"Çoğu ülkede ikinci el araç bulunamıyor. Çünkü insanlar araç satın alamıyor. Mevcut aracını tamir ettirerek kullanmaya devam ediyor. Türkiye çok önemli bir pazar. Milyonlarca öğrenci var. Her yıl yarım milyonu aşkın insan dünyaevine giriyor. Bu koşullarda her yıl 2 milyona yakın araç satmamız gerekir. Türkiye'deki araçların yüzde 25'i 20 yaş üstündeki araçlardan oluşuyor. İlerleyen dönemde devlet ve hükümet yetkilileri ile çalışıp, vergi politikalarının en azından giriş düzeyindeki araçlar için daha ulaşılabilir bir hale getirilmesi adına çalışacağız. Bunu başarmamız lazım."

Yorumlar (0)