Renault tarafında düşüş sürüyor: Ürün gamı yüzde 30 küçülebilir

Fransız otomotiv devi Renault'nun CEO’su Luca De Meo, 14 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek olan organizasyon ile birlikte, Renault'nun tasarrufu hedefleyen yeni yol haritasını duyuracak.

OTOMOTİV 30.12.2020, 01:39
Renault tarafında düşüş sürüyor: Ürün gamı yüzde 30 küçülebilir

Koronavirüs pandemisinin en çok etkilediği markaların başında gelen Renault, elektrikli araç dönüşümünü de dikkate alarak, küçülme yoluna gideceğinin sinyallerini vermişti. 

Meydana gelen krizin yansımalarını Fransa hükümetinin maddi yardımlarıyla geçiştirmeye çalışan markada, satış miktarı bazında rakamları umut vermeyen modellere veda etme aşaması da bir süre evvel başladı. 

Espace ve Talisman gibi serilerin veda listesinin ilk sıralarında oldukları biliniyor. Listenin tamamı ise 14 Ocak'ta öğrenilecek.

'Renaulution' ismi verilen organizasyon çerçevesinde Luca de Meo’nun duyurusunu yapacağı yol haritası ile birlikte, markanın ürün yelpazesinde yüzde 30’a varan azalmaya gitmesi bekleniyor.

Markanın duyurusunu yapacağı ve bir anlamda tasarruf hedefi olarak da anlamlandırılabilecek söz konusu adımın kapsamı şu an için çok fazla bilinmiyor. 

Tahminler, modellerde azalmaya gidilmesinin yanı sıra, operasyon bağlamında yüksek maliyetli olan uygulamaların da sonlandırılması yönünde.

Örneğin, olarak Talisman verilebilir. Satışları geçtiğimiz sene yüzde 50 gerileyen model, birçok pazardan çekilecek.



3 model ile yola devam edilecek

CEO Luca De Meo için an itibarıyla devam eden Nissan-Mitsubishi ortaklığının devamı da hayati önem taşıyor. Söz konusu ortaklık sayesinde, motorların üretimindeki maliyetler oldukça azalmış durumda.

Elektrikli araçların giderek popülerlik kazanması, Fransız otomotiv devini de bu alana yönlendiriyor. Markanın, Megane eVision serisini merkeze alması öngörülüyor.

Renault'nun bundan böyle Captur, Megane ve Clio ile yola devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)