Paha biçilemiyor: 7 bin kilometredeki Tofaş Doğan L, fabrikadan çıktığı gibi duruyor 

1991 model ve yalnızca 7 bin kilometrede olan Tofaş Doğan L, fabrikadan çıktığı hali ile Kırıkkale’de bir vatandaş tarafından satın alındı. 30 yaşında olan araç, 24 senedir trafiğe çıkartılmıyor. “Temizliğini her gün yapıyorum.” diyen sahibi ise aracının değerine fiyat biçemiyor. 

OTOMOTİV 18.10.2021, 17:05 19.10.2021, 16:36
Paha biçilemiyor: 7 bin kilometredeki Tofaş Doğan L, fabrikadan çıktığı gibi duruyor 

Kırıkkale’de yaşayan Fatih Yunus Güzel isimli bir vatandaş, Tofaş Doğan L marka aracını 7 bin 779 kilometrede, kapalı garaj içinde ve özel örtü altında saklıyor. Aracın tekerlerinin yere değmesine dahi izin vermeyen Güzel, 1991 model aracının 30 yaşında olmasına karşın 24 senedir yola çıkmadığını ifade ediyor. 



Fabrikadan çıktığı gibi duruyor 

Aracı birkaç sene önce Aydın’da bir satıcıdan satın alan Güzel, kilometre yazmaması için bir kurtarıcı ile Kırıkkale’ye getirdiği aracına gözü gibi bakıyor. Fabrikadan çıktığı gibi poşetleriyle duran ve hala arı gibi çalışan otomobilin her gün iç ve dış temizliğini yaptığını söyleyen sahibi, aracına fiyat biçemiyor: “Aracın hatası, boyası, eziği, çiziği yok. 7 bin 779 kilometrede sabit. Aracı, ilk sahibinden satın aldık. Kendisi 1997 senesinden bu yana trafiğe çıkartılmadı. İçindeki ve dışındaki her şey fabrika ayarında. Biz yalnızca aküsünü değiştirdik. Kırıkkale'ye getirdiğimiz günden bu yana sehpanın üzerinde duruyor, hiç kullanmıyoruz. Hiçbir yerde güneş dahi görmeyen bu araç hep kapalı garajda saklanmış. Aracımız sıfır ayarında olduğu için fiyat biçemiyoruz.” 



“Bu aracın bir emsali yok” 

Güzel: “Biz bu aracı oldukça yüksek bir fiyata aldık hem bu yüzden hem de araç sıfır ayarında olduğu için fiyat belirleyemiyoruz. Zaten şu anda da aracı satmayı düşünmüyoruz. Elimizden geldiğince kendisini korumaya çalışıyoruz. Biz bu aracı korudukça da fiyat konusunda önü açık. Kendisinin bir emsali yok.” 









Yorumlar (0)