ÖTV’de indirim beklentisi, ikinci el araç piyasasını durgunlaştırdı

Son dönemde ikinci el araç piyasasında durgunluk yaşandığını dile getiren galericiler, Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) ilişkin indirim söylentilerinin bu duruma zemin hazırladığını vurguladı.

OTOMOTİV 05.08.2022, 16:35 05.08.2022, 16:37
ÖTV’de indirim beklentisi, ikinci el araç piyasasını durgunlaştırdı

Son haftalarda ÖTV’ye indirim yapılacağına ilişkin söylentiler, araç almayı düşünen vatandaşların da bekleyişe geçmesine sebep oldu. ÖTV indirimi sonrası daha uygun fiyatlarla araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar, otomobil arayışına ara verdi. ÖTV’de indirim beklentisi sebebiyle işletmelerinin boş kaldığını dile getiren galericiler, satışların uzun süredir durgun olduğunu vurguladılar. 

ÖTV’de indirim beklentisi artınca satışlar düştü

İkinci el araç fiyatlarında düşüş yaşandığını ancak buna rağmen talebin az olduğunu dile getiren galericiler, sıfır araçlarda uygulanacağı konuşulan ÖTV indirimi sebebiyle müşterilerin ikinci el piyasasına mesafeli yaklaştığını dile getirdiler. Vergi indirimine ilişkin söylentilerin yayılması sonrası ikinci el otomobillerin fiyatında yüzde 10 düşüş yaşandığını söyleyen işletme sahipleri, aylık 5-6 araç satmakta dahi zorlandıklarını belirttiler. 

“Eskiden ayda 15 araç satardık, şimdi 5 tane anca satabiliyoruz”

İkinci el piyasasındaki son duruma ilişkin görüşlerini paylaşan galerici Yılmaz Kebapçı, “Geçen aya kıyasla satışlarımız yarı yarıya düştü. İlgi çok az. Ancak sıfır araç fiyatları yükseliyor. Bunun sebebi de ÖTV’de indirim beklentisi. Ben ÖTV’ye indirim yapılması taraftarı değilim. Çünkü değişen bir şey olmuyor, bu kez de sıfır araçlara zam geliyor. Şu an satışlar iyi bir düzeyde değil. Eskiden ayda 15 araç satardık, şimdi 5 tane anca satabiliyoruz. Şu an herkes bekleyişe geçti. O sebeple bir durgunluğun içindeyiz” dedi.

Yorumlar (0)