Otoyollarda yeni dönem başlıyor! Otomobillerin hız sınırları yükseltildi

1 Temmuz'dan itibaren otomobiller için otoyollarda hız sınırı artırıldı. (Ankara - Niğde arası hariç) Edirne’den Şanlıurfa'ya kadar uzanan otoyolda hız sınırları 130 kilometre/saate, İstanbul-İzmir, Kuzey Marmara, Ankara-Niğde otoyolunda da 140 kilometre/saate yükseltilecek.

OTOMOTİV 02.06.2022, 13:51
Otoyollarda yeni dönem başlıyor! Otomobillerin hız sınırları yükseltildi

İçişleri Bakanlığı, otomobillerin otoyollardaki hız sınırlarını tekrar belirledi.

Hız sınırında 10-20 kilometre artış

Otoyollara göre değişmekle ve 1 Temmuz’dan sonra geçerli olmak üzere hız sınırlarında 10-20 kilometreye kadar artışlar gerçekleştirilecek.

81 il valiliğine otoyollardaki otomobil hız sınırlarına yönelik yazı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla gönderildi.

Hız sınırı, hangi otoyolda kaç oldu?

Buna göre, İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir ile İzmir-Aydın bölümü) ile Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus, Tarsus-Şanlıurfa) otoyollarının şu anki 120 km/s hız sınırı, 10 km/s artışla birlikte 130 km/s'ye yükseltilecek.

Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı, Malkara-Çanakkale, Ankara-Niğde ve Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı otoyollarında ise 120 km/saatlik hız sınırı 20 km/saat artışla birlikte 140 km/saate yükseltilecek.

Yapımı süren ve projelendirilecek otoyollar hizmete sunuldukları zaman 120 km/saatlik hız sınırının 20 km/saat artışla 140 km/saate çıkarılacağı aktarıldı. 

1 Temmuz’dan itibaren başlayacak olan uygulama çerçevesinde, otoyollarda trafik işaretlemelerine ilişkin çalışmalar da sürüyor.

Kamyonet ve otobüsler için değişiklik yok

Otomobil haricinde hız sınırında değişikliği yapılmadı. Hız sınırları, kamyonetler için 95 km/saat, otobüs ve minibüs için 100 km/saat, kamyon için 90 km/saat, panelvan için 110 km/saat, motosiklet için 100 km/saat şeklinde uygulanacak.

Yorumlar (0)