Otomotivde çip krizi derinleşiyor

Düşüş gösteren tüketim arzı elektronikte meydana gelen çip krizini azaltırken, elektrikli araçlara geçiş sebebiyle otomotiv sektöründe çip ihtiyacı gün geçtikçe artıyor.

OTOMOTİV 09.01.2023, 09:47 10.01.2023, 13:13
Otomotivde çip krizi derinleşiyor

Geçtiğimiz senenin ilk aylarında otomotiv sektöründe büyük bir soruna neden olan küresel çip tedarik krizi sebebiyle birçok firma, üretimi azaltma ya da durdurma kararı veriyor. Çip krizinin bu denli derinleşmesi firmaları oldukça zor bir duruma sokuyor.

Dünyada yaşanan olaylar krizi tetikledi

Elektronik sektörüne gösterilen arzın düşüş göstermesi ile beraber çip krizi hafiflemeye başlamıştı. Fakat, elektrikli otomobillere geçiş sebebiyle otomotiv sektörüne dair çip ihtiyacı gün geçtikçe artıyor.

Gerçekleştirilen araştırmalara göre, araç imalatının 2021 senesinde 13 milyonla daha önce görülmemiş düzeylere gerilediğini, Avrupa'da son durumun kötüye gittiği ifade edilirken, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi ve Çin’de uygulanan karantina kapanmaları sonucunda meydana gelen ek tedarik zinciri aksaklıkları üretim alanındaki toparlanmanın tekrar sekteye uğradığını ortaya çıkardı.

Yorumlar (0)