Otomotiv sektörüne yönelik inceleme başlatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomotiv sektöründe haksız fiyat artışları, stokçuluk ve kayıt dışılığı önlemek maksadıyla inceleme başlattığını açıkladı.

OTOMOTİV 04.02.2023, 20:45
Otomotiv sektörüne yönelik inceleme başlatıldı

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, otomotiv sektörüne ilişkin son zamanlarda sıfır otomobillerde stokçuluk gerçekleştirildiğine, vergi mevzuatına uymayan hareketler edildiğine, elden tahsilat gerçekleştirilerek vergi kaçak ve kaybına sebep olunduğuna yönelik şikayetler alındığı kaydedildi.

Bakanlığın haksız fiyat artışları, stokçuluk ve kayıt dışıyla mücadele etme hususunda son derece kararlı bir tutum içerisinde olduğun altını çizilen açıklamada, bu çerçevede otomotiv sektöründe haksız fiyat artışları, stokçuluk ve kayıt dışılığı önlemek maksadıyla bakanlık tarafından gerekli inceleme ve araştırmaların başlatıldığı belirtildi. 



"Gerekli tüm yaptırımlar uygulanacak"

Bakanlığa bağlı olan vergi müfettişleri tarafından bu hususlarla mücadele etmek maksadıyla İzmir, Ankara, İstanbul başta olmak kaydıyla toplamda 39 kentte, 256 bayi, 13 distribütör ve 260 bin otomobil satışına yönelik faaliyetler gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"256 bayi ve 13 distribütörün satış işlemlerine dair belge ve bilgi talep süreçleri sona ermiştir. Gerçekleştirilen bu faaliyet çerçevesinde ayrıca bayilerden otomobil satın alan 25 bin kişiye bilgi talep etme yazıları iletilerek, özellikle alıcıların elden para verip vermedikleri konusu araştırmaya husus edilmiştir. 39 kentte bulunan araç bayileri, distribütörler ve alıcılardan edinilen bilgiler doğrultusunda, otomotiv sektöründe talep ve arz dengesini bozanlar ve haksız fiyat artışlarına yol açanlar ile ilgili olarak bakanlığımızca gerekli bütün işlem ve işler hızlı bir biçimde harfiyen yerine getirilerek bahse konu sektördeki dengesizlikler ortadan kaldırılacak ve yurttaşlarımızın mağduriyetine sebep olanlara gerekli yaptırımlar hızlı bir biçimde uygulanacaktır."

Yorumlar (0)