Otomotiv sektöründe bu yıl satışlar düşecek mi?

Otomotiv sektöründe yaşanan krize ilişkin açıklamada bulunan Otomobil Endüstrisi Birliği (VDA), yılın kalan bölümü için görünümü negatife çevirdiklerini bildirdi. Otomobil satışlarının küresel ölçekte düşmeye devam edeceği vurgulandı.

OTOMOTİV 22.06.2022, 11:14 23.06.2022, 10:16 Hakan Öksüz
Otomotiv sektöründe bu yıl satışlar düşecek mi?

2020 yılında dünya çapında korku yaratan koronavirüs salgını, pek çok sektörde ciddi değişimlere neden oldu. Pandemi nedeniyle karantinaya giren ülkeler, kapılarını kapattı. Tedarik zincirlerinde yaşanan aksamalar ve birçok fabrikanın geçici olarak kapanması, küresel ticarete darbe vurdu. 

2022'nin kalanında ekonomik görünüm negatif!

Pandemi dönemi sona erdi ancak üretimin yavaşlaması nedeniyle ortaya çıkan çip krizi, otomotiv sektöründe sıkıntı yaratmaya devam ediyor. Ukrayna'da patlak veren savaş, küresel çapta yüksek enflasyonun ortaya çıkmasına yol açtı. Birçok finansal kuruluş, 2022 yılının kalan aylarında da ekonomik görünümün negatif olarak kalmaya devam edeceğini bildirdi.

Otomobil satışları düşecek!

Son 40 yılın enflasyon rekorlarının kırıldığı 2022 yılında küresel ölçekte bir kriz yaşanıyor. Alım gücünün zayıflaması, otomotiv sektörünü vurdu. Birçok ünlü otomotiv markası, pazarın küçülmeye devam edeceğinin ve yılın kalan bölümünde satışların düşeceğinin tahmin edildiğini kaydetti.

Sektörün mevcut durumuna ilişkin açıklamada bulunan Otomobil Endüstrisi Birliği (VDA), "Otomobil satışları, küresel çapta düşmeye devam edecek." şeklindeki beklentisini duyurdu.

VDA Başkanı Müller: Görünümü negatife çevirmek zorundayız!

Dünyanın hemen hemen her bölgesinde otomobil satışlarının düştüğünü söyleyen VDA Başkanı Hildegard Müller, "Önceki aylarda 'otomobil satışları yüzde 1 oranında artacak.' demiştik ancak bu beklentiyi negatife çevirmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)