Otomotiv sektörü ÖTV değişikliğinden memnun

OYDER (Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Erciş, "Serbest rekabet atmosferinin doğal akışına uymayan bu durumun yeni tebliğ ile birlikte değiştirilmesinden ötürü büyük bir memnuniyet duymaktayız." dedi.

OTOMOTİV 26.07.2022, 18:20
Otomotiv sektörü ÖTV değişikliğinden memnun

OYDER Başkanı Erciş, ÖTV Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Gerçekleştirilmesine İlişkin Tebliğ ile meslektaşları yönünden haksız rekabet oluşturan çok önemli bir unsurun uygulamadan kaldırıldığını ifade etti.

"Sağlıklı bir vergilendirme ve ticaret yapılabilecek duruma getirildi"

Yeni tebliğin kendileri yönünden yararlarına değinen Erciş, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni araçların alımlarında müşterilerimizce talep edilen ve aksesuar ismi altında toplanan bütün hizmet ve malların satışı, geçmiş tebliğ ile yetkili satıcılarca yapılırsa yasal düzenlemenin açık olmaması nedeniyle ÖTV matrahına ilave ediliyor ve hem hizmet ve malların hem de aracın bedeli ÖTV oranında yükseliyordu. Yeni yayımlanan tebliğ ile bahse konu uygulama bütün piyasa oyuncuları için müşterek zemine getirilerek, aracın ilk tescilinin ardından gerçekleştirilecek hizmet ve malların satışının ÖTV matrahına ilave edilmeyeceği sarih ve açık şekilde düzenlenmiş ve sağlıklı bir vergilendirme ve ticaret yapılabilecek duruma getirilmiştir."

Erciş, husus ile ilgili birçok kez görüşme gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Gerek direkt olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı ile gerekse de Gelir İdaresi Başkanlığı ile gerçekleştirdiğimiz bütün görüşmelerde bu haksız rekabet koşullarına işaret ederek müşteriler ve yetkili satıcılar aleyhine olan bu durumun ortadan kaldırılmasını müteaddit birçok kez talepte bulunmuştuk." dedi.

"Aynı ürüne farklı fiyat uygulamasını ortadan kaldıracak"

Müşteriler yönünden de aynı ürüne farklı fiyat uygulamalarını ortadan kaldıracak olan bu gelişmenin daha yararlı olacağına inandıklarını söyleyen Erciş, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Müşterilerin aksesuar çerçevesindeki bütün hizmet ve mallara eşit koşullarda ulaşmasının önünü açacak olan bu uygulamanın haksız rekabet ortamını ortadan kaldırmasını ve serbest rekabet koşulları içinde bu hizmet ve ürünlere ulaşılmasını tesis edecektir. Serbest rekabet atmosferinin doğal akışına uymayan bu durumun yeni tebliğ ile birlikte değiştirilmesinden ötürü büyük bir memnuniyet duymaktayız. Bu hususta meslektaşlarımıza her türlü müspet ve yapıcı desteği veren başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak kaydıyla bütün ilgililere içtenlikle teşekkürü bir borç biliyoruz."

Yorumlar (0)